



Kaassaus
Dit is een saus die wij vaak eten en heel gemakkelijk te maken is. Wij eten hem vaak bij broccoli, maar ik denk dat het bij bloemkool of een andere groente ook heel lekker smaakt.
In dit recept heb je geraspte oude kaas nodig, maar ik ben er inmiddels achter dat je elke kaas die je in de koelkast hebt liggen kan gebruiken. Wel even zelf raspen he? Dat is het lekkerste. En met behulp van de keukenmachine raspen vindt Julian het ook nog extra leuk om te helpen.
De 1e keer dat ik deze saus maakte gebruikte ik 300 ml melk. Inmiddels ben ik er na een aantal keer maken achter gekomen dat ik dan teveel saus heb. En weggooien is ook zo zonde he? Dus nu gebruik ik vaak minder melk. Maar dat zal je zelf 'moeten' ervaren.
Nodig:
- 25 gr ongezouten roomboter
- 2 eetlepels bloem
- 300 ml halfvolle melk
- 150 gr geraspte kaas
Bereiding:
- Smelt de boter in een steelpan. Vlak voordat deze bruin wordt voeg je de bloem toe.
- Roer dan een minuutje erg goed zodat het niet aanbrandt. Dit mengsel wordt Roux genoemd, heb ik pas geleerd. En wordt vaak gebruikt als basis voor sauzen en soepen.
- Voeg de melk toe en breng al roerend aan de kook
- Voeg de kaas toe en roer totdat deze gesmolten is
- Voeg na smaak nog peper&zout toe
EET SMAKELIJK!!!!
Maak jouw eigen website met JouwWeb