Worteltjestaart

Vorige week was ik met Julian bij de bibliotheek; nieuwe boeken voor hem en Ivano uitzoeken. Toen viel mijn oog op een Nijntje boek, eten met Nijntje. Ik ben een groot Nijntje-fan. Dat is ook het thema van Ivano's slaapkamer én zijn geboortekaartje. 
Dus mijn aandacht was direct gewekt toen ik dit boek zag. Ik bladerde erin en werd alleen maar enthousiaster, nijntje verhalen in combinatie met recepten. Ik werd zo gelukkig van dit boek dat ik het wel moest meenemen. 
Thuis direct in gebladerd, het boek is geschreven door Samuel Levie. Het water loopt  je in de mond bij de aanblik van zijn Instagram pagina. 
Het boek "Eten met Nijntje" is geschreven om kinderen meer/beter te laten eten in combinatie met samen lezen. Een ideale combinatie, waar ik heel enthousiast van wordt.

Ivano is deze week 1 jaar geworden, de tijd vliegt voorbij!! Dus ook de tijd van apart eten is voorbij. Hij mag nu meer eten en zit vaker tegelijk met ons aan tafel te eten. Zo gezellig is dat. En vooralsnog is hij een perfecte eter en smult van alles wat we hem voorschotelen. 

Een Nijntje kookboek én een 1e verjaardag; dat moest de worteltjestaart worden.  Met Ivano las ik het verhaaltje en met Julian stond ik in de keuken. Wat een heerlijke bezigheid op de zondagochtend. De taart is erg gemakkelijk te bereiden, staat binnen een half uur in de oven. En we hebben enorm zitten smullen! Deze taart gaat hier zeker vaker op tafel komen. Het is een klein taartje, springvorm van 18 cm, maar dat is juist een mooi formaat als je geen bezoek krijgt en met je eigen gezin wil smullen van taart. 

En vanaf nu kan ik ook vaker uit het "Eten met Nijntje" boek gaan koken en bakken. Want ik heb het boek van Sander gekregen. Op 9 februari - de verjaardag van Ivano- waren Sander en ik 22 jaar samen.  Ik kreeg een heel lief kaartje met de tekst " de 9e was onze dag, maar is nu van ons kleintje. Daarom jou kado wat later, een boek van ........"

 

Nodig:
- 60 ml zonnebloemolie
- 250 gram wortel
- 1 sinaasappel
- 100 gram pannenkoekenstroop
- 2 eieren
- 125 gram volkorenmeel
- 2 tl koekkruiden
- 1 tl bakpoeder
- 50 gram gedroogde abrikozen
- 50 gram walnoten
Voor de topping:
- 150 gram monchou
- 20 gram zachte boter
- 50 gram poedersuiker
- 1/2 citroen, rasp en een paar druppels sap

Bereiding:
- Vet de bakvorm (kleine springvorm 18 cm) in en bestuif met bloem
- Verwarm de oven voor op 180 graden
- Schil de wortel en rasp met een grove rasp
- Rasp de schil van de sinaasappel met een fijne rasp
- Meng de rasp van de wortel en sinaasappel met de olie, stroop, eieren, meel, koekkruiden, bakpoeder en een snufje zout
- Meng alles met de mixer goed door elkaar zodat er een mooi beslag ontstaat
- Snijdt de abrikozen in stukjes en maak de walnoten wat kleiner en voeg beide door het beslag
- Giet het beslag in de ingevette vorm
- Bak de taart in 40 minuten in de oven gaar. Prik met een breinaald om te checken of de taart gaar is
- Laat de taart heel goed afkoelen
- Maak de topping door alle ingrediënten goed te mengen 
- Verdeel de topping over de taart. Zet de taart in de koelkast zodat de topping nog wat kan opstijven

EET SMAKELIJK!!!!!!

 

 

Maak jouw eigen website met JouwWeb