



Goulash
Als reactie op de babi pangang van vorige week, kreeg ik de tip om ook eens goulash zelf te maken. Een gerecht waarbij je nog korter in de keuken staat en ook heel lang op moet staan. Ideaal dus nu we nog steeds in de corona-crisis zitten. Ik kreeg het recept van mijn stiefvader, toevallig waren de runderriblappen in de aanbieding bij de plus. En omdat ik nu een stoofpan heb, kon ik die direct testen.
Wij zijn hier thuis nog allemaal gezond, hopelijk jullie ook? We blijven zo veel mogelijk thuis en hebben dus de opa's & oma's al een tijd niet gezien! Gelukkig kunnen we wel video-bellen en komen we tegenwoordig bijna dagelijks bij de brievenbus.
Julian doet het goed in deze tijd, hij krijgt wekelijks een leuke educatieve bingo van school. Maar mist het 'normale' leven ook wel. Van de week vroeg ik aan hem, wat is het eerste wat je zou willen doen als alles weer kan? Zijn antwoord "met jou naar de Plus". Dus zelfs voor kinderen zijn de kleine dingen ineens anders en dat is soms lastig.
Gelukkig kunnen we nog wel samen in de keuken staan, daar worden we allebei erg blij van! Het is goed in te plannen in ons schema en we genieten van lekker eten. En lekker was dit gerecht zeker! Het voordeel bij een stoofgerecht dat je gedurende de middag de geuren al in je huis ruikt, waardoor je er steeds meer zin in krijgt.
Bij de goulash heb ik zelf aardappelpuree gemaakt. Aardappels koken, stampen, beetje melk erdoor en nog even met de staafmixer erop.
Nodig:
- 700 gr runderriblappen
- 2 eetl. bloem
- 2 uien
- 2 paprika's
- 70 gr tomatenpuree
- 300 ml runderbouillon (heb ik van een bouillonblokje gemaakt)
- 2 laurierblaadjes
- 2 tl karwijzaad (heb ik niet gebruikt, was ik vergeten te kopen)
- 2 tl tijm
- peper&zout
Bereiding:
- Sniijdt de uien en paprika's in stukjes
- Snijdt het vlees in stukken, doe het in een kom en voeg de bloem toe
- Verhit een beetje boter in een stoofpan
- Bak het vlees rondom bruin
- Voeg de uien, paprika en paprikapoeder toe
- Voeg na een paar minuten de tomatenpuree toe
- Roer een paar minuten goed door en voeg dan de bouillon, laurierblaadjes en kruiden toe
- Breng het aan de kook, zet dan de deksel op de pan en laat het 2.5 a 3 uur pruttelen
- Als het te dun is, kan je nog wat maizena toevoegen.
EET SMAKELIJK!!!!!

Maak jouw eigen website met JouwWeb