Pita-broodje met gebakken groenten en geitenkaas

De drukte van Sinterklaas is weer voorbij. Het was een prachtige tijd waar we echt van genoten hebben. Maar 3 weken lang een stuiterende kleuter in huis is ook wel wat veel. We zijn bij de stoomboot geweest, hebben een groot feest thuis gehad, Julian heeft meerdere keren zijn schoen gezet en Sinterklaas kwam ook nog op school. Ook hebben we veel gesmuld van al het lekkers en zijn we verwend met mooie kado'tjes. Ik heb o.a. borden gekregen, deze zie je op de foto van het gerecht van deze week. Ik had al licht roze borden, maar voor sommige gerechten is een donker bord toch mooier. Dus ik ben heel blij met mijn nieuwe borden.
Julian heeft o.a. schmink gekregen die we vandaag al direct gebruikt hebben. Eerst alle groenten gesneden, toen geschminkt en toen het gerecht afgemaakt.

De tijd van Sinterklaas en het vele snoepen is nu weer voorbij. We hebben samen de Sinterklaas-spullen opgeruimd en hebben nu even een weekje rust. Want volgende week halen we de kerstboom en de kerstspullen naar beneden. We kunnen niet wachten.

Voor deze week dus ook een wat minder culinair gerecht, zeer gemakkelijk te maken en erg lekker. Even wat minder suikers voordat de volgende feestdagen met het nodige lekkers eraan komt.

Dit is een erg gemakkelijk gerecht om te maken; ook prima te doen voor een doordeweekse dag. Er stond in het recept voor 4 personen. Ik heb een pak met 5 pita-broodjes gevonden zodat Sander en ik er allebei 2 konden eten en Julian had genoeg aan 1. Voor ons was het geen ruim gerecht, maar dat mag ook wel een keertje tussen de feestdagen door. We vonden het allemaal wel heel erg lekker, dus dit gaat zeker vaker hier op tafel komen. Voordeel is ook wel dat we gek zijn op paprika en geitenkaas. Sander houdt niet zo van champignons, maar vond het in deze variant wel heel erg lekker.

 

Nodig:
- 400 gr champignons, ik heb kastanje-champignons gebruikt, want die vind ik lekkerder
- 2 rode uien
- 3 paprika's
- 2 eetl. olijfolie
- 5 volkorenpita's
- 150 gr zachte geitenkaas
- 1 eetl funghi trifolatie (specerijen-melange, Euroma by Jonnie Boer)

 

Bereiding:

- Snijdt de champignons, paprika en ui in stukjes
- Verhit olie in een grote hapjespan en roerbak de champignons met de kruiden
- Voeg de ui en de paprika toe en roerbak nog een paar minuten
- Verwarm de pita-broodjes in de broodrooster
- Verkruimel de geitenkaas over de groente en schep om
- Verdeel de groenten over de pita-broodjes en serveer direct

EET SMAKELIJK!!!!!