



Woksaus
Een veel gehoord antwoord als je zegt dat je zelf sauzen maakt is "maar dan heb je veel ingrediënten nodig die je niet in huis hebt". En bij deze saus kan ik je daar geen ongelijk in geven. Dat is precies wat ik zelf namelijk dacht. En toch ben ik om. Waarom? Omdat sinds ik deze saus heb gemaakt, ik de ingrediënten heel vaak gebruik. Dus ja, in eerste instantie wordt je kruidenkastje flink uitgebreid en geef je wat meer geld uit. Maar omdat deze ingrediënten allemaal lang houdbaar zijn, doe je er lang mee en ben je blij dat je het in huis hebt.
Wij houden hier in huis van wokgerechten; de ene keer met rijst, de andere keer met noedels. Ze zijn gemakkelijk te maken, dus een ideaal gerecht als je niet zoveel tijd hebt. Vlees aanbraden, vervolgens de groente erbij die je lekker vindt. Of je koopt zo'n kant en klaar groente-zakje uit de supermarkt. Dan deze zelfgemaakte saus erover en aan tafel. Uiteraard tussendoor de rijst of noedels nog even bereiden, maar als je kiest voor noedels zit je het snelste aan tafel. De noedels kook je maar een minuut of 5.
Nodig:
- 2 cm verse gember (ook dit blijft erg lang goed in de koelkast)
- 4 eetlepels sojasaus
- eetlepel olie
- 2 teentjes knoflook
- eetlepel zoete chilisaus
- sap en rasp van een halve limoen of citroen
- theelepel mosterd
- theelepel Thaise vissaus
- 1 tot 2 eetlepels honing
Bereiding:
- Maal de gember en knoflook fijn (ik gebruik hiervoor de hakmolen)
- Meng dit met de rest van de ingrediënten in een kommetje
- Proef of de saus naar wens is
- Voeg wat honing toe om de saus wat zoeter te maken
EET SMAKELIJK!!!
Maak jouw eigen website met JouwWeb