Chocolade Brownie

Het is al weer een tijdje geleden dat ik mezelf de rust gunde om een kook- tijdschrift door te bladeren. Nu zat ik 's avonds op de bank met de Allerhande op schoot. En ik zag vele lekkere recepten voorbij komen. Waaronder deze heerlijke brownies met witte chocolade. Weinig ingrediënten, gemakkelijk te maken en Julian die herfstvakantie heeft is een goede combinatie voor dit recept. 

Toen ik het voorstelde aan Julian was zijn 1e reactie 'oh leuk mama, dan doen we weer au bain marie'. Hij vindt het proces om chocolade voor zijn ogen te zien smelten toch zo fascinerend. Dat is echt voor mij al een feestje om naar te kijken. 

Julian bedacht zelf om een mesje te gebruiken om de chocolade wat kleiner te krijgen, ik vind het mooi om te zien hoe hij zelf met oplossingen komt. En ik probeer hem ook echt om hem daar de ruimte in te geven. Dat is niet altijd gemakkelijk voor mij, omdat ik graag de controle houdt. Maar als ik een stapje terug doe, komt hij tot de meest creatieve oplossingen waar ik zelf niet zo snel aan zou denken. Mooi om te zien hoe een kinderbrein werkt en ontwikkelt.
Uiteraard hebben we tussendoor alvast gesnoept van de chocolade en het beslag. Julian kwam er wel achter dat hij de 70% pure chocolade niet zo heel lekker vindt en was een beetje 'bang' dat de brownie ook niet lekker zou zijn. Gelukkig konden we heerlijk smullen van de brownies!

 

Nodig:
- 200 gr roomboter
- 300 gr chocolade extra puur, 70%, in stukken
- 1 vanillestokje, schraap het merg eruit
- 200 gr witte chocolade in stukjes
- 190 gr witte basterdsuiker
- 3 eieren
- 200 gr bloem
- 1 theelepel zout
- bakvorm en bakpapier

Bereiding:

- Bekleed de bodem van de bakvorm met bakpapier en vet de zijkanten in
- Zet alle ingrediënten afgewogen klaar ivm gesmolten chocolade
- Zet een grote pan met water op en wacht tot het water kookt
- Doe de boter en pure chocolade in een kleinere pan en zet deze op de grote pan
- Laat de chocolade al roerend smelten
- Doe de chocolade in een beslagkom en voeg de suiker toe. Klop met de mixer totdat de suiker gesmolten is
- Voeg de vanillemerg en eieren toe en klop nog 5 minuten door
- Zeef de bloem en voeg het zout toe aan het beslag
- Spatel de witte chocolade erdoor heen
- Schenk het beslag in de bakvorm en bak zo'n 30 minuten op 175 graden
- Laat afkoelen en snijdt in stukken

EET SMAKELIJK!!!!