



Geroosterde Venkel met knolselderij
Wat worden kleintjes toch groot. Deze website bestaat nu 3 jaar en is begonnen toen wij een nieuwe keuken kregen. Een keuken waar ik in het begin nog zo moest wennen, maar die nu hier niet meer weg te denken is.
Toen we begonnen met de website was Julian dus 4 jaar en had hij nog wel echt een krukje nodig om mij te helpen, zoals te zien is op de foto van de homepage. Inmiddels is hij zo gegroeid dat hij zelfs geen krukje meer nodig heeft.
Het recept van deze week bevat knolselderij en venkel. 2 groentes die we op het moment volop mogen oogsten. Maar aangezien we niet elke dag/week hetzelfde op tafel willen zetten, blijf ik zoeken naar nieuwe recepten. En zo kwam ik uit op de site van Miljuschka die zulke lekkere gerechten maakt, maar die ook nog eens gemakkelijk te bereiden zijn.
Ik twijfelde even wat ik erbij zou maken. Toen bedacht ik me dat ik nog aardappelen in de schuur had liggen. Aardappelen uit eigen tuin wel te verstaan. Niet zo veel, maar genoeg om bij dit gerecht te maken. Ik had ze in augustus al geoogst, maar was ze eigenlijk een beetje vergeten. Ze smaakten nog prima.
Ik heb ze eerst gewassen - niet geschild- en in stukken gesneden. Vervolgens in een bak met olie en kruiden gedaan en daarna op de bakplaat. Aangezien ik een grote oven heb, konden beide bakplaten tegelijk in de oven en dat was fijn.
Dit gerecht gaat hier vaker op tafel komen, we zaten allemaal te smullen. De worst is een lekkere toevoeging en het sausje hoort er wel echt bij.
Nodig:
- 400 gram knolselderij (geschild)
- 350 gram venkel (gesneden)
- 300 gram rundersaucijs (ik had 3 worsten)
- 150 gram amandelen
- 2 tenen knoflook
- 2 tl mosterd
- 60 ml olijfolie
- 1 citroen
- 1 sinaasappel
Bereiding;
- Verwarm de oven voor op 200 graden en bekleed een bakplaat met bakpapier
- Schil de knolselderij en snijd in blokken van ongeveer 3 cm
- Bak de knolselderij kort in roomboter en olijfolie
- Leg de knolselderij op de bakplaat
- Snijdt de venkelknol in stukken van 1 cm en bak ook dit een paar minuten in de pan met boter
- Leg de venkel op de bakplaat
- Snijdt de rauwe saucijzen in plakjes en verdeel over de groenten op de bakplaat
- Rasp de schil van de sinaasappel en strooi dit over de bakplaat
- Strooi wat peper&zout over de bakplaat
- Zet de bakplaat voor ongeveer 15 minuten in de oven
- Rooster in een droge koekenpan de amandelen en maak fijn in een hakmolen/keukenmachine
- Voeg bij de amandelen de mosterd, knoflook, sap van de citroen en de olijfolie
- Maal en mix alles goed door elkaar. Ik heb ook de staafmixer gebruikt
- Als de saus te droog is, voeg dan wat water toe
- Neem de bakplaat uit de oven en doe over in een mooie schaal
- Verdeel de saus erover en garneer met venkelgroen
EET SMAKELIJK!!!!!!
Maak jouw eigen website met JouwWeb