


Appelmoes
Het lekkerste van de herfst is toch weer de appels en de peren die zo veelzijdig zijn en gemakkelijk in gebruik.
Zoals al eerder beschreven heeft Julian een appelboom bij zijn geboorte gekregen, dus die is inmiddels 7 jaar oud. En het lijkt wel of er elk jaar meer appels aan komen. We smullen er samen enorm van.
Ook mijn broer heeft een appelboom in zijn tuin en zijn appels zijn altijd net iets eerder rijp dan onze appels. Moet ik er wel even bij vermelden dat zijn appels kleiner zijn, maar zeker niet minder lekker.
Appelmoes is toch echt wel een ideaal gerecht, gemakkelijk te maken en heerlijk smullen. Het lijkt heel gezond, maar door de toevoeging van de suiker valt dat eigenlijk best wel mee.
Ik mocht van mijn moeder een appelzeef lenen en dat was fijn. Hierdoor hou je een grove appelmoes. Het voordeel van deze grovere appelmoes vind ik dat het voor Ivano gemakkelijker is om zelf te eten. Dan valt het wat minder snel van zijn lepel af. Wil je een fijnere appelmoes, dan kan je ook de staafmixer gebruiken.
Ik had misschien iets teveel vocht gebruikt, maar na het zeven had ik daardoor wel een glas heerlijke appelsap.
De appelmoes blijft in de koelkast een paar dagen goed.
Ik had een totaal van 680 gram bereide appelmoes.
Je kan deze heerlijke appelmoes gebruiken voor deze appelmoescake.
Nodig:
- 1500 gram appels (ongeschild)
- 100 gr suiker
- 100 ml water
Bereiding:
- Schil de appels, verwijder de klokhuizen en snijdt de appels in kleine stukjes
- Doe de appels in een pan met de suiker en het water en zet op de kookplaat
- Breng aan de kook en laat zo'n 10 minuten pruttelen, wel regelmatig roeren
- Zeef de appels door de appelzeef
- Ik heb daarna de appelmoes nog in de gewone zeef gedaan om al het vocht eruit te krijgen
EET SMAKELIJK!!!
Maak jouw eigen website met JouwWeb