Pruimen-muffins

Julian vindt het erg leuk om muffins te maken. Ik heb een bakboek waar diverse muffins in staan met uiteenlopende creaties. De vulling is vaak hetzelfde, het gaat ook om de versiering. En dat is nou net wat Julian niet zo lekker vindt ;-)

In het boodschappen magazine van de Plus kwam ik deze pruimen-muffins tegen. En aangezien ik nog pruimen in de koelkast had liggen die al wel heel goed rijp waren, werd dit de keuze.

Julian had geen zin in pruimen snijden, maar de banaan in de blender vond hij toch wel heel leuk! En de havermout voorzichtig over het beslag doen vond hij ook heel leuk.

In het recept staat dat het voor 12 stuks is; ik heb uiteindelijk 2 series van 12 kunnen maken. Daarbij moet ik wel zeggen dat ik bij de 1e serie te weinig beslag in het vormpje had gedaan. Vaak bij zelfrijzend bakmeel wordt het volume verdubbeld, maar dat viel nu wel mee. 
Julian zei al toen ze uit de oven kwamen, op het plaatje zijn ze veel hoger...Dus de 2e serie meer beslag erin gedaan en toen ze uit de oven kwamen was Julian ook tevreden.

Julian en ik waren erg enthousiast over de smaak van de muffin, Sander moest iets langer wennen. Maar dat kwam vooral omdat hij een zoete muffin verwachtte..en deze is niet zoet. Het smaakt vooral heel gezond. En het voordeel daarvan is dat je hem de hele dag door kan eten. Als ontbijt, als lunch, als tussendoortje..ik heb alles geprobeerd en steeds was ik weer aan het genieten.

Dus wil je in het weekend ook samen in pyjama in de keuken staan, zodat je iets lekkers hebt bij de lunch? Geniet ervan samen in de keuken!

Nodig:

- 6 pruimen
- 4 eetl. honing
- 2 theel. vers geraspte gember
- 2 eieren
- 200 ml melk
- 2 bananen, gepureerd
- 300 gr zelfrijzend bakmeel
- 2 eetl. rozijnen
- 1 eetl. havermout
- 1 eetl bruine suiker
- Muffinvorm, ingevet

 

Bereiding:
- Verwarm de oven voor op 200 graden
- Halveer de pruimen, verwijder de pit en snijdt de pruimen in plakjes
- Verhit de honing en bak hierin de pruimen en gember ca 2 minuten, Blijf roeren!
- Klop de eieren los met de melk en de bananenpuree
- Roer het bananenmengsel met het bakmeel tot een glad beslag
- Voeg de rozijnen toe aan het beslag
- Giet de pruimen met al het vocht erbij en roer goed door
- Vul de muffinvorm zo'n 3/4 met het beslag 
- Bestrooi de muffins met havermout en bruine suiker
- Bak de muffins in ongeveer 20 minuten
- Laat de muffins afkoelen en neem ze dan uit de vorm

EET SMAKELIJK!!!