


Veldsla
Vandaag konden we de veldsla uit de tuin oogsten die we zelf hebben gezaaid! Hoe het proces van zaadje tot sla op ons bord is verlopen, kun je hier lezen.
De plant heeft verschillende kleuren, maar dat verschil proef je niet.
Eerst hebben we samen blaadjes van de plant afgehaald. Dit was voor Julian nog wel een klein beetje lastig, maar na goede uitleg ging het goed. We halen namelijk alleen blaadjes eraf in de hoop dat de plant weer verder gaat groeien en we nog vaker kunnen genieten van veldsla uit eigen tuin.
Nadat we genoeg blaadjes eraf gehaald hebben, moet het goed gewassen worden. Daarna in de sla-centrifuge. Julian vindt dat zo leuk om te doen!
Helaas konden we aan de sla nog geen komkommer en tomaat uit eigen tuin toevoegen, maar gelukkig had ik die nog in de koelkast liggen.
We hebben enorm zitten smullen en waren vooral trots dat we dit helemaal zelf hebben gedaan vanaf zaadje. De trots op Julians gezicht was zo mooi om te zien!
Veldsla is echt een goed idee om zelf te zaaien, het proces is best wel snel gegaan. Want 5 maart hebben we gezaaid en vandaag konden we al oogsten. Een goede groente dus voor mensen zoals wij met soms een beetje weinig geduld.

Maak jouw eigen website met JouwWeb