



Pasta Pompoen
Aangezien we nog steeds veel pompoenen mogen oogsten en ik niet elke week deze heerlijk soep wil eten, probeer ik steeds weer nieuwe gerechten uit. Instagram helpt me dan heel goed om iets te vinden. Bij pompoen is de keuze in overvloed, dus ik zal de komende tijd nog meer gerechten met pompoen delen. Pompoen is zo veelzijdig, eerst maak je de keuze of je zoet of hartig wil en dan nog zijn er veel opties.
Dit recept kwam ik tegen bij Bordvolgeluk; een mooie inspirerende Instagram met vegetarische en veganistische recepten. Nu ben ik niet vegetarisch of veganistisch, daar vind ik vlees veel te lekker voor. Maar er hoeft van mij ook geen vlees te zitten in elk gerecht. En zeker bij deze pasta heb ik geen moment het vlees gemist.
Het fijne aan dit gerecht is, dat het goed voor te bereiden is. Wij aten het nu op zondag, maar kan dus ook prima doordeweeks.
Het meeste werk is het snijden van de pompoen. Gebruik hiervoor een goed scherp mes. Ik snijdt hem altijd eerst in stukken en haal dan met een schilmesje de schil eraf.
In mijn keuken gebruik ik best redelijk wat apparaten, maar de grootste favoriet van Ivano is de blender. Dat koppie van hem als hij de ingrediënten langzaam ziet "verdwijnen" is echt onbetaalbaar. Dus een ideaal gerecht om samen met hem te maken.
Dit is een gerecht wat wel behoorlijk machtig is, waarschijnlijk komt dat omdat er 2 pompoenen in gaan. Dus hielden we behoorlijk veel over. En weggooien is zonde, dus aten wij een paar dagen later pasta pompoen uit de oven. Je klutst dan 2 eieren door het gerecht, strooit er wat kaas over en 35 a 40 minuten in de oven. Ook hier hebben we weer heerlijk van gesmuld.
Nodig:
- 2 pompoenen, ik heb 1 oranje Hokkaido pompoen en 1 Butternut fles pompoen gebruikt
- 3 teentjes knoflook fijngesneden
- salie, helaas had ik geen verse dus heb ik uit mijn kruidenkastje gebruikt
- 25 cl room
- 150 gr geraspte cheddarkaas
- geraspte parmezaanse kaas
- 350 gr rigatone pasta
- olijfolie
- peper&zout
- chilivlokken (optioneel, heb ik niet gebruikt)
Bereiding:
- Verwarm de oven voor op 180 graden
- Snijdt de pompoen in stukken
- Doe de pompoen in een kom en meng met olijfolie en zout
- Leg de pompoen op de met bakpapier beklede bakplaat
- Zet 40 minuten in de oven (de pompoen is gaar als je er gemakkelijk in kan prikken met een vork)
- Kook de pasta volgens de verpakking. Giet deze af en houdt wat kookvocht apart
- Doe de pompoen samen met de knoflook en kookvocht in de blender en mix tot een glad geheel
- Verwarm olijfolie in een wok, voeg knoflook toe en daarna de pompoenpuree
- Roer alles goed door elkaar en voeg dan de cheddar en room toe
- Als de saus te dik is, kan je er nog water of kookvocht aan toevoegen
- De saus blijft wel dikker dan een gemiddelde pastasaus, maar je moet er wel goed doorheen kunnen roeren
- Doe de pasta op een bord en schep er saus bovenop
- Bestrooi met de parmezaanse kaas
EET SMAKELIJK!!!!!!
Maak jouw eigen website met JouwWeb