




Vispakketjes met paksoi
Soms koop ik op de markt groente die dan toevallig in de aanbieding is, maar waarvan ik nog geen idee heb wat ik er mee ga maken. Dit komt vooral omdat ik de groente nog niet zo goed ken. Zo ook deze keer. Ik kwam thuis met paksoi. Een groente die ik wel eens door een wok-gerecht heb gedaan, maar eigenlijk niet als hoofdingrediënt. En dat wilde ik nu eigenlijk wel. Gelukkig bood het internet uitkomst, want ik vond een heerlijk gerecht wat ook nog eens gemakkelijk te maken is.
Julian maakte kennis met de groente-centrifuge, dat vond hij erg leuk om te doen.
Het is wel bijzonder om zo'n pakketje te maken. Ik hou ervan om voor de oven te zitten en te bekijken hoe het met mijn gerecht gaat, maar in dit geval gaat dat dus niet, want je ziet helemaal nix! Dus echt een verrassing op je bord. En ik kan je zeggen; een super lekkere verrassing. Wij zijn niet zulke grote vis-eters, maar ik ben van plan om daar meer verandering in te brengen. En met pangasusfilets is dat een mooi begin. De vis heeft van zichzelf niet zo heel veel smaak, dus daar dien je zelf voor te zorgen. Ik heb gekozen voor verse pangasusfilets met een keurmerk. Dat keurmerk geeft aan dat de vis op een eerlijke wijze bij mij op het bord terecht is gekomen. Ik volg het programma 'gefileerd' en ben nogal geschrokken hoe de mensen behandeld worden die zorgen voor mijn voedsel. Na dit programma wil ik zeker meer biologische producten gaan kopen en meer te letten op keurmerken; dat deed ik voorheen eigenlijk nooit. Heb je het programma nog niet gezien? Kijk het dan even terug via www.uitzendinggemist.nl
Dit gerecht gaat hier zeker vaker op tafel komen, we hebben met z'n allen heerlijk zitten smullen.
Nodig:
- 1 struik paksoi
- 300 gr verse pangasusfilets MET keurmerk!
- 1 rode ui
- 200 ml kokosmelk
- 250 gr noedels
- 2 eetl. sojasaus
- 2 eetl. olijfolie
Bereiding:
- Als je net als ik de paksoi van de markt hebt gehaald, was deze dan eerst en maak droog in de groente-centrifuge
- Snijdt de paksoi in reepjes. En snijdt de ui in kleine stukjes
- Verdeel de paksoi in 2 gedeelte, het ene gedeelte heb je later pas nodig
- Het andere gedeelte paksoi verdeel je over 2 vellen aluminiumfolie (van ongeveer 30 cm)
- Leg de stukken vis op de paksoi en bestrooi met de ui, peper & zout
- Vouw de folie een beetje omhoog zodat je de kokosmelk erover heen kan gieten
- Zet een pan met water op en kook hierin de noedels gaar
- Vouw de pakketjes losjes maar goed dicht, dit is een precies werkje. Leg de pakketjes op de bakplaat en bak in 15 a 20 minuten gaar in de oven, Ik heb 180 graden hetelucht gebruikt
- Verhit olie in een wok en roerbak de apart gelegde paksoi een paar minuten
- Schep de sojasaus en noedels erdoor en bak nog een paar minuten
- Verdeel de noedels over de borden en leg de vispakketjes ernaast
EET SMAKELIJK!!!!!!
Maak jouw eigen website met JouwWeb