Appel Walnoten Cake

Allereerst de beste wensen voor 2022. Dat het een mooi culinair jaar mag worden. En natuurlijk hopen we ook corona-vrij; een jaar waarin het leven weer 'normaal' wordt. Alhoewel we afgelopen 2 jaar wel steeds beter zijn geworden in aanpassen en omdenken. En vooral genieten van alles wat er nog wel kan. Bijvoorbeeld meer samen in de keuken staan kan altijd, ook in lockdown. 

Afgelopen jaar is het wat rustiger geweest op deze site. Dat heeft mede te maken met de geboorte van Ivano, een zeer mooi moment waar we heel gelukkig mee zijn. Maar wat tevens ook wat meer drukte in huis met zich mee brengt. Welke prioriteiten stel je vandaag is een vraag die ik me regelmatig afvraag. En dat is waar ik in 2022 rustig mee door ga. De kinderen staan op de 1e plaats, die verdienen mijn volledige aandacht. Daarnaast werk ik 3 dagen per week op een kinderdagverblijf, waar ik het enorm naar mijn zin heb. Aandacht voor mijn man is ook belangrijk, net zoals afspreken met vrienden. En dan moet ik mezelf ook niet vergeten. Ik heb het sporten weer wat meer opgepakt en begin het hardlopen zelfs leuk te vinden. Nooit gedacht dat ik dat nog eens zou zeggen.

Gezonde voeding is nog nooit een voornemen van mij geweest. Want wij eten vaak al heel gezond. Nog steeds halen we de groente bij de zelfoogsttuin. En ook voor Ivano maak ik alleen maar potjes met groente uit de zelfoogsttuin. Hij heeft deze week palmkool geproefd en ook dat ging er enthousiast in.

Toch is het wel een beetje fijn om het nieuwe jaar extra gezond te beginnen en dat kan heel goed met deze appel-hazelnoten cake. We hebben hem al een tijdje geleden gemaakt, toen er nog appels aan onze eigen appelboom zaten. Maar ik was er nog niet aan toe gekomen om dit recept hier te plaatsen. Zo aan het begin van het nieuwe jaar lijkt me dit een ideaal moment. 
Geniet van deze lekkere cake. En als je dan tussendoor ook nog wat beweegt, heb je een goede balans en dat is eigenlijk waar het hele leven toch om draait. De balans tussen werk, gezin, ontspanning, slaap, eten, sporten en ga zo maar door. Dus voor ons allemaal wens ik een 2022 waar we goed in balans zijn.

 

Nodig:
- 2 zoete appels
- 100 gram walnoten
- 200 gram bloem
- 1 eetlepel kaneel
- 8 gram bakpoeder (half zakje)
- 100 gram rozijnen
- 2 eieren 
- 50 gram roomboter

Bereiding:
- Schil de appels, verwijder het klokhuis en rasp ze grof
- Hak de walnoten grof; 1 of 2 keer doormidden is voldoende
- Zeef de bloem, de kaneel en het bakpoeder boven een grote beslagkom
- Verwarm de oven voor op 170 graden
- Voeg de appel, rozijnen, walnoten toe aan de beslagkom
- Meng alles goed door elkaar
- Klop in een andere kom de eieren goed los
- Smelt in een pannetje op laag vuur de boter. Zorg dat de boter niet verkleurd
- Giet de boter voorzichtig bij de eieren. Blijf goed roeren zodat het ei niet stolt
- Giet het boter-ei mengsel in de beslagkom bij de andere ingrediënten en roer het met een lepel door
- Vet een cake vorm in. De spray van Dr Oetker vind ik ideaal
- Doe het beslag in de cake vorm en zet de cake 50 minuten in de oven
- Je kan na 40 minuten al een keer prikken met een sateprikker. Als deze er droog uit komt is de cake gaar
- Haal de cake uit de vorm en laat het afkoelen op het rooster

EET SMAKELIJK!!!!!

Maak jouw eigen website met JouwWeb