Aardbeien Kwarktaart

Iedereen heeft denk ik wel een favoriete taart. En bij mij is dat no-bake kwarktaart. Deze taart stond al op tafel toen ik als kind mijn verjaardag vierde. En nu nog staat de taart elke verjaardag op tafel.  Altijd met een bakmix van Dr Oetker, waarbij ik de bodem dan wel zelf maakte, precies zoals ik het geleerd heb van mijn moeder. Een taart waarbij ik het recept inmiddels uit mijn hoofd ken, super gemakkelijk te maken is en nooit mislukt.

Het stond al een tijdje op mijn wensenlijstje om deze taart eens helemaal zelf te maken zonder hulp van Dr Oetker. Ik had daar alleen nog geen geschikt moment voor gevonden. 

Tot deze week! Want we mochten al weer aardbeien oogsten bij de zelfoogsttuin!! En hoewel Julian sinds vorige oogst en Sander  gek zijn op 'losse' aardbeien, stond het idee van taart ze ook wel aan. Toen ik ook nog vertelde dat ik alle aardbeien nodig had, vond vooral Julian dat jammer. Hij vindt kwarktaart namelijk niet zo lekker.. Ik vertelde hem dat het goed zou komen. 

En goed kwam het zeker!! Ik vond op de site van Rutger Bakt een recept wat me niet heel moeilijk leek! Best wel veel dezelfde handelingen als bij de Dr Oetker. 

Julian hielp me goed met aardbeien wassen en roeren in de pan. Met het werken met gelatine heb  ik eigenlijk nog niet zoveel ervaring. Maar door gewoon het recept te volgen kwam het goed. Julian keek met grote ogen wat er met de gelatine gebeurde. Eerst is het hard, dan week je het in water en wordt het zacht en vervolgens lost het op in het warme fruit...Mooi om deze ervaringen samen te kunnen delen!

Ik liet Julian proeven van de taart voordat deze de koelkast in ging. Hij smulde en zei 'dit is het leukste van taart bakken' En daar kan ik hem geen ongelijk in geven. Ik vertelde hem dat de smaak van de taart gelijk zou blijven, dat deze alleen hard zou worden.

De volgende ochtend was de taart opgestijfd en na het versieren was het tijd om te proeven. Julian heeft zitten smullen en hij niet alleen. Je proeft echt wel verschil met het recept van Dr Oetker! 's Middags zijn we op bezoek geweest bij mijn beste vriendinnetje en ook door haar en haar gezin werd de taart goedgekeurd :-)

Dus alle volgende verjaardagen maak ik de kwarktaart zelf met dit zeer gemakkelijke recept!!!

 

Nodig:
Voor de bodem

- 200 gr bastognekoeken
- 70 gr boter, gesmolten
Voor het kwarkmengsel:

- 9 blaadjes gelatine (15 gram)
- 200 gr frambozen
- 400 gr aardbeien
- 1 limoen, sap
- 250 ml slagroom
- 150 gr witte basterdsuiker
- 500 gr (aardbeien)kwark

Bereiding:
- Vet een ronde springvorm (24 cm) in met boter
- Maal de koekjes fijn 
- Voeg de gesmolten boter bij de koekjes en roer goed door
- Verdeel het koekjesmengsel gelijkmatig over de bodem van de bakvorm en zet in de koelkast
- Leg de gelatine blaadjes in een bak met koud water
- Houdt wat fruit achter voor de versiering
- Doe de aardbeien en frambozen samen met limoensap in een steelpan en breng dit al roerende aan de kook
- Laat het mengsel zo'n 5 a 10 minuten door roeren op middelhoog vuur, regelmatig roeren!
- Klop ondertussen met de mixer de slagroom met de suiker lobbig

- Maak het fruit fijn met de staafmixer 
- Giet het fruit in een zeef en druk er zoveel mogelijk doorheen. (De pitjes die achter blijven gebruik je niet meer)
- Knijp de gelatine uit en los deze op in de warme fruitmoes
- Meng de kwark door de fruitmoes 
- Spatel de opgeklopte slagroom er door heen
- Giet het kwarkmengsel op de bodem van de taart en zet een nacht in de koelkast
- Versier de taart met het overgebleven fruit

EET SMAKELIJK!!!!!!

 

 

Maak jouw eigen website met JouwWeb