Pompoensoep

De herfst is nu echt begonnen. En ondanks dat ik geen fan ben van regen vind ik de herfst een heerlijk seizoen. De bladeren aan de bomen die veranderen van groen naar bruin en oranje. De paddenstoelen die voorzichtig opkomen. Dat het weer eerder donker wordt en we dan warm binnen zitten met kaarsjes aan. En ook op culinair gebied is de herfst een heerlijk seizoen. Met gerechten die lang op staan, daar waar je de geuren door het hele huis ruikt. De appels die zo lekker smaken, de robuuste groente die ik tegen kom op de zelfoogsttuin. Daar waar ik in de regen en kou sta te oogsten en toch nog aan het genieten ben. Julian gaat niet zo vaak meer mee, omdat ik meestal oogst als hij op school zit. Ivano daarentegen gaat wel mee en kijkt dan zijn ogen uit naar de bomen of naar de verschillende weersomstandigheden. Of hij ligt heerlijk te slapen onder de kastanjeboom. 
Ivano is inmiddels al weer 8 maanden oud en smult ook van de groente van de zelfoogsttuin. Ik pas zijn menu aan op wat er te oogsten is.

En nu is  er veel pompoen te oogsten. De groente die ik als kind echt niet lekker vond, maar waar ik nu zo van kan smullen. Ook Ivano vindt pompoen lekker, hij krijgt het gekookt samen met aardappelen. 
Voor ons heb ik een erg gemakkelijk gerecht op paulines Keuken gevonden.  Bij herfstgerechten moet het eten vaak lang op staan, maar bij deze soep is dat absoluut niet het geval. Een heerlijk soep die goed is voor te bereiden, en waar je na een fijne herfstwandeling heerlijk van kan smullen. Samen met (zelfgebakken) brood is dit een volwaardige maaltijd.

 

Nodig; 
- 1 pompoen
- 1 ui
- 2 teentjes knoflook
- 1 liter bouillon (van 2 blokjes)
- 1 tl karwijzaad
- Peper & zout
- Olijfolie

Bereiding:
- Schil de pompoen en snijdt deze in stukken. Dit doe je door eerst de pompoen doormidden te snijden. Dan kan je met een lepel de pitten en draden verwijderen. Dan in plakken snijden. Vervolgens schillen en dan in stukken snijden.
- Pel de ui en snijdt in kleine stukjes
- Hak de knoflook fijn
- Verhit wat olijfolie in een soeppan
- Fruit de ui en knoflook kort aan
- Voeg het karwijzaad toe
- Voeg de pompoen en daarna de bouillon toe
- Blijf roeren tot de soep kookt. En laat de soep dan zo'n 20 minuten koken tot de pompoen goed zacht is
- Haal van het vuur en pureer met de staafmixer
-  Voeg zout&peper naar smaak toe
- Verdeel de soep over de kommen en voeg nog een klein beetje karwijzaad toe

EET SMAKELIJK!!!!!!!!!