




Sla wrap
In september zijn Julian en ik op de open dag van de zelfoogsttuin de Nieuwe Akker geweest. Het idee van zelf de groente van het land halen sprak ons heel erg aan. Toch heb ik er nog een lange tijd over nagedacht. Je sluit dan namelijk een abonnement af en dan is het wel de bedoeling dat je wekelijks er naar toe gaat, anders is het ook zo zonde van je geld. Twijfel of we dat wel zouden gaan doen.
Hoe langer ik er over nadacht, hoe enthousiaster ik werd. Ik besloot wel om te starten in de lente, want dan zit je al in het ritme van groente halen vóórdat de natte dagen van de herfst beginnen.
Afgelopen weken zag Julian de groente in onze eigen tuin steeds groter worden en vroeg meerdere keren aan mij 'mama heb je ons al aangemeld bij de zelfoogsttuin?'
Dit was hét moment om lid te worden. Ik had kunnen kiezen voor een proefabonnement van 4 weken, maar omdat ik het zo graag wilde, besloot ik direct voor een jaar lid te worden.
Wekelijks krijg je een mail met groente die er te oogsten is. De openingstijden zijn ruim, elke dag van zonsopgang tot zonsondergang kan je er naar toe. Het is zo'n 10 minuten fietsen van ons huis, dus echt ideaal.
Sander was er nog niet geweest, dus namen we hem voor de 1e keer mee. Dan weet hij ook waar de groente op zijn bord vandaan komt. Julian en ik liepen als een blij ei rond en Sander keek een beetje verbaasd. Hij had heel veel groente verwacht en dat was er nu nog niet. Ja lieve schat, het seizoen begint net....we nemen je over een maand of 2 nog wel een keer mee. Dan wordt je vast net zo enthousiast als wij al zijn.
Voor deze week was er o.a. lollo-rosso- sla te oogsten. Julian at de sla al voordat deze op zijn bord lag en heeft wel 3 porties gegeten.
Maar ik had nog sla over, dus speurde op het internet naar nog meer recepten met sla. Ik kwam uit op www.uitpaulineskeuken.nl; een site waar ik wel vaker te vinden ben. Daar las ik over sla wraps. Eigenlijk zou ik dan Romaine sla nodig hebben, omdat deze steviger is. Maar die had ik niet dus ik besloot het erop te wagen.
En ik kan je melden, het was super lekker!! We hebben alle 3 heerlijk zitten smullen. Het is een gerecht wat erg gemakkelijk te maken is en de verschillende smaken passen perfect bij elkaar!! Erbij had ik aardappelrosti's gemaakt. Ik had nog wel veel meer gehaktvulling kunnen maken, dat was zo lekker!
Het is ook echt een gerecht wat ideaal bij de voorspelde temperatuur van komende week past. Dit gerecht gaat hier zeker weten vaker op tafel komen!
Nodig:
- 10 grote blaadjes sla
- 2 avocado's
- 1 rode ui
- koriander
- 100 gr cherrytomaatjes
- 1 limoen
- 250 gr rundergehakt
- 1 tl komijnpoeder
- 1.5 tl paprikapoeder
- 1 tl oregano
- 125 ml crème fraiche
- peper & zout
Bereiding:
- Doe de crème fraiche in een bakje. Rasp hierboven de limoen. Voeg ook een beetje limoensap toe
- Halveer de tomaten, snijdt de avocado in plakken en snijdt de ui in smalle boogjes
- Doe het gehakt in een kom en voeg hier de paprikapoeder, komijnpoeder, oregano, zout & peper aan toe en kneed even door. Voeg ook wat limoensap toe
- Bak het gehakt rul in een beetje neutrale olijfolie
- Leg een sla blad op een bord en beleg dit met tomaat, avocado, ui en gehakt. Doe er vervolgens een schep crème fraiche op
EET SMAKELIJK!!!!!
Maak jouw eigen website met JouwWeb