Burrito's

Als je mij een paar jaar geleden had gevraagd wat mijn favoriete gerecht was, had ik zonder twijfel gezegd "burrito's". Dit aten wij ongeveer 1 keer per week en dan altijd gemaakt met de verpakking van de Knorr. Ik noemde mezelf echt een 'knorr-meisje'; zodra de pakken in de aanbieding kwamen sloeg ik groots in en stonden er zo 10 pakken in mijn gangkast te pronken. Niet alleen de burrito's hoor, maar ook de enchilada's, taco's en lasagna. Maar ja dat was 'vroeger', in de tijd dat ik nog wel uit pakjes en zakjes kookte. Ik moet mezelf nu tegenhouden bij de knorr-aanbieding om niets te kopen. Het gaat nu tegen mijn principe in. Dus stonden hier ook al heel lang geen burrito's op tafel. Ik had gewoonweg nog niet de tijd genomen om een recept te zoeken om het zelf te gaan maken.

Tot nu! Ik typte in bij google 'zelf burrito's maken' en kwam al snel uit op de site van Lekker eten met Linda. Ik kende haar nog niet, maar als ik haar site en instagram bekijk ziet het er heerlijk uit, een inspiratie om te volgen dus. Ze beschrijft er ook nog bij hoe je zelf wraps kunt maken. Ondanks dat dát er echt heel gemakkelijk uit ziet, heb ik daar deze keer niet voor gekozen. Maar dat ga ik in de toekomst zeker nog een keertje doen!

Wat opvalt bij dit recept is dat je veel kruiden nodig hebt. Sinds ik met mijn 'missie' ben begonnen om zonder pakjes&zakjes te koken, viel me al op dat mijn kruidenla steeds voller gaat worden. Werden mijn kruiden eerder nog stoffig omdat ik ze zo weinig gebruikte? Nu worden ze veelvuldig gebruikt en hoefde ik voor dit recept alleen nog maar koriander bij te kopen.
Julian kon goed helpen bij dit recept. Kaas raspen met de keukenmachine is sowieso al favoriet bij hem. En hij vindt het ook erg leuk om kruiden ergens doorheen te doen. 'nog een beetje?' is dan zijn standaard vraag. Zolang hij dat niet doet bij het zout vindt ik het prima ;-)

De smaak van deze burrito's is GEWELDIG!!! De lekkerste die ik ooit heb gegeten! Ik heb gekozen voor 8 kleine wraps en alles ging op!!! We zaten overvol, maar het was zo super lekker!! Dit gaat hier zeker vaker op tafel komen!! De Knorr was lekker totdat je dit hebt geproefd; ik wil niks anders meer!!

Nodig:

- 2 uien
- 2 tenen knoflook
- 2 paprika (kies zelf maar een kleur ;-))
- 400 gr kip
- olijfolie
- 100 ml water
- 1 blik chilibonen (400 gram)
- 8 kleine tortilla wraps
- 150 gram geraspte kaas (ik heb Cheddar gebruikt)
Kruidenmix vlees
- 2 theelepels paprikapoeder
- 2 theelepels komijn
- 1 theelepel chilipoeder
- 1 theelepel knoflookpoeder
- 1 theelepel zout
- 1/2 theelepel zwarte peper
- 1/2 theelepel oregano
- 1/2 theelepel koriander
Dipsaus
- 125 ml crème fraiche
- 1 teentje knoflook fijngesneden
- 1 theelepel bieslook
- flinke snuf paprikapoeder
- zout&peper

Bereiding:

Snijdt de ui en paprika in stukjes en snijdt de knoflook heel fijn
- Verwarm een pan met een beetje olijfolie en bak de kip rustig gaar. 
- Voeg de groente erbij en bak een minuut of 3
- Maak de kruidenmix voor het vlees. Doe alle kruiden door elkaar en voeg 100 ml water erbij, roer goed door
- Voeg het kruidenmengsel bij het vlees in de pan en laat dit onder af en toe roeren pruttelen
- Voeg de chilibonen toe en laat nog een paar minuten pruttelen. Zet dan het vuur uit
- Zet de oven aan op 200 graden; ik heb 180 hetelucht gebruikt, maar dat verschilt per oven. Vet een ovenschaal in met een beetje olie
- Maak de dipsaus door alle ingrediënten door elkaar te mengen
- Haal de tortilla's uit de verpakking. Eerst een laag dipsaus, dan een schep kipmengsel. Dan wat geraspte kaas en oprollen en vastzetten met een prikker. 
- Doe alle tortilla's in de ovenschaal. Als je nog kipmengsel over hebt, kan je dit in de schaal erbij scheppen. Ook de dipsaus kan er nog in de ovenschaal bij
- Strooi er nog extra geraspte kaas overheen
- Bak zo'n 10 minuten in de oven

EET SMAKELIJK!!!!!!!