



Stroopwafel Brownies
Als ik terug kijk naar afgelopen week en misschien wel naar afgelopen jaren is het 1e woord wat in mij opkomt Balans. Het woord wat zo vaak gebruikt wordt en waarvan iedereen denkt, ja ik ben in balans. Vóór mijn burn-out dacht ik dat ook altijd. Nu weet ik dat het toen niet zo was en denk ik nu wel in balans te zijn. Maar eigenlijk kan je dat achteraf pas zeggen, dus vraag het me volgend jaar nog maar eens ;-)
In balans zijn is voor iedereen verschillend en er is dus ook niet 1 manier om de juiste balans te vinden. Voor mij is het bewust zijn welke activiteiten ik wél doe in een week en welke juist niet.
Ik heb het sporten een poosje geleden weer opgepakt, ik ga nu 1 keer per week naar Lisa Lifecoach om een groepstraining te volgen. Dat is erg gezellig en divers. Daarnaast wil ik het liefste nog 1 keer in de week hardlopen, maar als het een week niet lukt, dan voelt het niet als falen, maar heb ik die week andere keuzes gemaakt.
Ook met voeding is balans eigenlijk een heel belangrijk woord. Als je altijd ongezond eet, dan wordt je vanzelf te zwaar en ben je niet meer in balans wat betreft gezondheid. Nu heb ik het geluk dat ik mooi op gewicht ben, afvallen is voor mij absoluut niet nodig. Maar gezond blijven vind ik wel heel belangrijk.
En ook de voeding voor mijn kinderen moet in balans zijn. Zo krijgen ze zeker af en toe een koekje, maar ook zeker veel gezonde dingen. En gelukkig smullen ze net zo hard van een koekje als van een schaaltje met nootjes, rozijnen en komkommer. Teveel suikers hebben we liever niet voor onze kinderen en ik vind het juist de uitdaging om gezonde dingen te maken die toch heel erg lekker zijn.
Op instagram volg ik de LazyFitgirlMethode. Zij heeft het vooral over bewuste keuzes maken, om eetswitches te maken om zo ook bewust te kunnen genieten van iets minder gezonds. Ik heb haar cursus niet gedaan, omdat ik niet wil afvallen, maar ik volg haar zeker om bewustwording van gezonde keuzes te leren. En om af en toe bewust te genieten van lekkere dingen.
Op haar site staan ook veel recepten die andere ook posten en zo kwam ik bij de stroopwafelbrownies. Het recept zag er niet moeilijk uit en de meeste ingrediënten had ik al in huis. Waarom ik glutenvrije stroopwafels heb gebruikt? Omdat ik die in huis had en de gewone niet. En havermeel is heel gemakkelijk zelf te maken door de havermout even in de hakmolen te doen
Uiteraard hadden ze hier thuis al verwacht dat het gezonde brownies zouden zijn, maar alsnog zaten ze heerlijk te smullen. En vroeg Julian zich af waarom we er niet meer van gemaakt hadden!! Deze brownies stonden binnen een half uur in de oven en gaan hier zeker vaker op tafel komen!
Nodig:
- 125 gr cannellinibonen
- 30 gr havermeel
- 40 gr cacaopoeder
- 50 gr eiwitpoeder (ik heb de chocolade variant in huis)
- 1 tl bakpoeder
- 100 gr 0% appelmoes
- 100 ongezoete amandelmelk (ik heb gewone koeienmelk gebruikt)
- 2 stroopwafels
Bereiding:
- Verwarm de oven voor op 180 graden
- Doe de havermeel, cacaopoeder, eiwitpoeder en bakpoeder in een kom en roer door
- Doe de cannellinibonen, appelmoes en melk in de blender en maal fijn
- Roer nu beide mixen goed door elkaar
- Breek 1 stroopwafel in stukjes en meng deze door het beslag
- Pak een bakvorm en doe daar bakpapier in (eerst even verkreukelen, dan gaat het gemakkelijker)
- Doe het beslag in de vorm
- Breek de andere stroopwafel in stukjes en verdeel over het beslag
- Zet de vorm zo'n 25 minuten in de oven
EET SMAKELIJK!!!!



Maak jouw eigen website met JouwWeb