



Bietenbrownie
Er is hier in huis een uitspraak "Rode biet...dat lust ik niet" Deze uitspraak wordt vooral door Julian en Sander gebruikt. Ivano zat vorig jaar nog heerlijk te smullen van de rode biet en ik....het is niet mijn favoriete groente, het heeft een bijzondere smaak. Maar ik lust het wel.
Als ik dan op de oogstlijst rode biet zie staan, vind ik het eigenlijk zonde om deze niet te oogsten. Maar ik weet ook dat het niet werkt om deze 'gewoon' te koken, omdat ze hier dan met lange tanden heel weinig zitten te eten. En dan wordt het er aan tafel ook niet gezelliger op.
Dus mijn missie is om iets te maken met de rode biet wat ze dan wel lusten. Lang leve het internet, want er zijn heel veel recepten met rode biet te vinden. We hebben al een keer chips gemaakt en nu stond de brownie op de planning.
Het is een vrij gemakkelijk recept om te maken. In het recept stond dat je maple syrup hebt. Maar dat kon ik niet vinden in de supermarkt. En ik las op het internet dat agave siroop een goede vervanger is, dus daar heb ik voor gekozen.
Onlangs las ik op het internet dat je bakpapier eigenlijk moet verkreukelen voordat je het gebruikt, omdat het dan beter in de vorm past. Dus dat heb ik geprobeerd. En inderdaad, het werkt echt! Verkreukel het bakpapier goed en het gaat super gemakkelijk in elke gewenste bakvorm!
Zie je het legopoppetje op de foto? Julian vind het 'gelukkig' nog steeds leuk om samen in de keuken te staan, maar kan zich ook erg goed vermaken met Lego. En dit poppetje was net nieuw, dus die moest er natuurlijk wel bij staan.
Ik was erg enthousiast over deze brownies en ook Julian en Ivano vonden ze heel lekker. Sander vond dat hij de rode biet nog teveel proefde en was er niet zo enthousiast over. Dus heb ik ze mee genomen naar mijn werk en mijn collega's laten proeven. Ik had ze in de personeelskamer gezet en er een briefje bij gedaan "Brownies, maar dan anders" Want ik dacht, als ik er direct bij zet dat er rode biet in zit, dan proeven ze minder snel.
Mijn collega's waren verrast enthousiast. Leuk om ook andere mensen dan mijn gezin blij te kunnen maken met mijn kook-bak-kunsten.
Nodig:
- 320 gram rode biet
- 160 gram zelfrijzend bakmeel
- 70 gram cacaopoeder
- 1 tl bakpoeder
- 1 tl kaneel
- 250 gr agave siroop
- 135 ml water
- 1 tl vanille-extract
- snufje zout
Bereiding:
- Schil en was de rode biet en kook ze
- Pureer de bieten
- Meng de bieten met het water, agave siroop en vanille-extract
- Meng in een andere kom de droge ingrediënten
- Voeg beide kommen samen
- Roer met de mixer goed door
- Verwarm de oven voor op 160 graden hete lucht
- Giet het beslag in de met- verkreukeld-bakpapier-beklede bakvorm
- Bak de brownies ongeveer 45 minuten. Check met een sateprikker of het gaar is. Deze zal er niet helemaal droog uitkomen, omdat het licht-vochtig/smeuïg van binnen blijft.
- Laat goed afkoelen in de vorm voordat je gaat snijden
- Bestrooi licht met poedersuiker
EET SMAKELIJK!!!!!!

Maak jouw eigen website met JouwWeb