Paprikasoep

Door deze website weten jullie dat ik graag in de keuken sta en het liefste ook nog samen met mijn kinderen. Daarnaast heb ik nog een grote passie en dat is mijn werk. Ik werk nu bijna 17 jaar voor Sam&ko in Deventer en wordt het meest blij van mijn werk op het kinderdagverblijf. Daar ben ik bij kinderen van 0 tot 4 jaar. Elke dag is het weer een feestje om naar het werk te gaan. En natuurlijk heb ook ik soms een mindere dag, maar het enthousiasme en de onschuldigheid van de kinderen maakt mij blij. Ik geniet van de diversiteit van de kinderen, het ene moment mag ik een baby de fles geven, vervolgens oefen ik met een dreumes zijn eerste woordjes en daarna ontdek ik samen met de peuters de wereld om hen heen. Ik kan echt zeggen dat mijn werk mijn hobby is en ik wordt er gelukkig van.
Hoe mooi is het als ik dan mijn 2 liefdes, werk en in de keuken staan, mag combineren? Meestal maak ik thuis een gerecht eerst voordat ik deze met de kinderen op mijn werk maak. Maar in dit geval was het andersom. 
Op mijn werk ga ik eerst in de kring en laat ik de kinderen kennis maken met de ingrediënten. Ik vraag of ze weten wat ik vast heb, ik laat ze ruiken aan de ui en knoflook. Toen kwam er wel wat herkenning bij de 3 jarige kinderen. Maar de tijm kenden ze nog niet, die mochten ze ruiken proeven en ontdekken.
Daarna gingen we aan tafel om samen de paprika te snijden. Je hebt er geen heel scherp mes voor nodig, dus dat is een groot voordeel.
We kozen ervoor om de kookplaat op tafel te zetten zodat de kinderen goed - op afstand- het hele proces kunnen volgen. Natuurlijk leer ik ze op zo'n moment ook dat een pan warm wordt en je er dan niet meer aan mag zitten.
We hebben samen heerlijk zitten smullen tijdens de lunch. 
Toen werd het toch eens tijd om ook thuis deze soep te maken. Gelukkig mochten we paprika en ui bij de zelfoogsttuin oogsten, dus de keuze voor deze soep was snel gemaakt.  Gebruikte ik op mijn werk nog rode paprika, nu werden het groene puntpaprika en bij beide varianten heb ik heerlijk zitten smullen.

Nodig:
- 1 ui, fijngesnipperd
- 2 tenen knoflook, fijngesnipperd
- 10 takjes tijm
- 5 puntpaprika's (maar 3 gewone paprika's kan ook prima)
- 2 bouillontabletten
- olie
Bereiding:
- Was de paprika's, haal de zaadjes eruit en snijdt ze in kleine stukken. Dit hoeft niet super klein, omdat de soep nog gepureerd wordt
- Verhit een kookpan en voeg een scheutje olie toe
- Bak de ui en knoflook kort aan
- Voeg de paprika en takjes tijm toe en bak een paar minuten mee
- verkruimel de bouillontabletten erboven en voeg 700 ml kokend water toe
- Breng aan de kook en laat ongeveer 10 minuten pruttelen
- Pureer de soep fijn met de staafmixer
EET SMAKELIJK!!!!

 

Maak jouw eigen website met JouwWeb