



Flatbread
Sommige gerechten gaan op het internet viraal en dan vraag je je wel eens af waarom. Is het dan omdat het zo lekker is? Of heeft het ermee te maken dat bekende influencers het promoten en iedereen er daarom in mee gaat... We geloven dingen die we lezen of horen en nemen dat voor waarheid aan. Maar is dat wel altijd de waarheid? Hoe is het dan zover gekomen dat onze eigen mening minder belangrijk lijkt te worden dan de mening van influencers? En is dit iets van de laatste jaren? Want jaren geleden, toen ik opgroeide, toen was er nog geen instagram of tiktok. Jaja, zo oud ben ik al ;-) Waren er toen ook al hypes?
En ineens moest ik denken aan een uitzending van kassa waar ze producten gingen testen. Eigenlijk hetzelfde wat influencers nu doen, alleen dan op een televisie programma ipv op tiktok of instagram. Ze testten toen mascara's en die van de etos kwam het beste uit de test. Toevalligerwijs was dat de mascara die ik al jarenlang gebruikte. Ik had nieuwe nodig en hij was steeds uitverkocht...hij werd zo vaak verkocht, juist ómdat deze als beste uit de test kwam...Na een aantal maanden ben ik maar overgestapt op een ander merk, omdat hij maar uitverkocht bleef. Inmiddels ben ik weer terug bij het etosmerk.
En nu, jaren later gebeurt hetzelfde bij gerechten. En in dit geval de flatbread. Het internet staat vol met lekkere toppings die je op de heerlijke flatbread kan doen. En daardoor is de flatbread dus bijna overal uitverkocht... Ik heb eens rond gekeken in de supermarkt. Eerst een paar weken geen één te krijgen en toen vond ik een verdwaald pakje achterin het schap bij Albert Heijn. Ik heb hem gekocht, omdat ik toch wel benieuwd was naar de flatbread.
Het pakje ligt nog bij mij in de kast en toch hebben we flatbread gegeten. Want de kok in mij wilde toch eens weten of de flatbread nou ook zelf te maken was..
En wat blijkt, het is super gemakkelijk om zelf te maken én je hebt maar een paar ingrediënten nodig!! Waarom die dan steeds uitverkocht is? Gemak dient de mens, zullen we dan maar zeggen.
Ik ga binnenkort nog wel even het pakje gekochte flatbread openen, omdat ik toch wel heel benieuwd ben naar het smaakverschil.
Maar goed, voor deze keer dus zelf gemaakt en dat is echt super simpel! Je doet de ingrediënten bij elkaar, even de mixer erop en klaar om te bakken... Waar wij hem vervolgens mee belegd hebben lees je hier
Dus als je volgende keer flatbread wil eten én hij is wéér uitverkocht, ga dan zelf aan de slag!
Nodig: (ik maakte hiermee 11 flatbreads)
- 400 gr meel (ik gebruikte volkoren meel, gewone kan ook)
- 400 gr kwark
- olie om de flatbread mee in te smeren
Bereiding:
- Doe de ingrediënten samen in een kom
- Pak de mixer met deeghaken en mix het goed door elkaar
- Aan het einde kan je verder met je handen kneden tot je een mooie deegbal hebt
- Het deeg hoeft niet te rusten, dus je kunt direct door met de volgende stap
- Verdeel het deeg in gelijke stukken (die van mij waren ongeveer 65 gram per stuk)
- Maak 1 stuk plat met de deegroller
- Zet de grillpan op de kookplaat
- Leg de flatbread in de pan en besmeer de bovenkant met een bakkwast met olie
- Keer na een paar minuten de flatbread om
- Bak nu de andere kant
- Terwijl de 1e flatbread in de pan zit, kan je de volgende vast plat maken
- Laat afkoelen en beleg met je gekozen topping
EET SMAKELIJK!!!!!

Maak jouw eigen website met JouwWeb