Gezonde cupcakes
Dat is al weer een hele poos geleden dat ik iets op de website heb geplaatst!
Er is hier in huis veel gebeurd. De belangrijkste stap is denk ik wel dat ik veranderd ben van locatie. Ik werk nog steeds voor Sam&ko - volgende maand al weer 20 jaar- maar na 7 jaar ben ik sinds september begonnen op een nieuwe locatie. Zo'n nieuwe locatie die ook echt per september is open gegaan. Ik heb het heel erg naar mijn zin, maar het is ook nog heel erg wennen. En het kostte me in het begin nog een stuk meer energie dan ik van te voren gedacht had. Nieuwe locatie, nieuwe collega's, nieuwe kinderen, alles moet je leren kennen en dat kost energie. Inmiddels heb ik behoorlijk mijn draai gevonden en krijg ik er weer heel veel energie van terug!
Met de kinderen gaat het goed, Ivano heeft veel vriendjes op school en gaat ook vaak uit spelen of er komt een kindje bij ons spelen, zo leuk deze fase. Julian wordt steeds groter en gaat speelt veel met andere kinderen. Er zijn dagen dat ik hem in het weekend bijna niet ziet omdat hij aan het buiten spelen is. Het grote loslaten - of eigenlijk anders vasthouden is begonnen-.
En met mij gaat het ook goed! Er lopen wel een aantal projecten waar ik druk mee ben, dus ik moet soms even pas op de plaats maken om te bepalen wat goed is voor mij. Waar ik energie van krijg en wat ik dus prioriteiten geef.
Vandaag gaf ik de prioriteit aan samen in de keuken staan met Ivano om deze heerlijke cupcakes te maken. Ik kwam ze tegen op social media bij "koken voor kleintjes". Dominique is op missie om kinderen (en hun ouders) fan te laten worden van peulvruchten en andere plantaardige eiwitbronnen. En in deze cupcakes zitten dus linzen. Uiteraard had ik dat van te voren niet verteld tegen Julian en Sander, want ik was 'bang' dat hun smaak dan toch beïnvloed zou worden. Sander vond ze niet zo lekker, hij miste het zoete. De kinderen en ik zaten heerlijk te smullen. En aangezien dit alleen maar gezonden ingrediënten bevat, kan het morgen ook als ontbijt!
Nodig:
- 1 blik 240 gr linzen
- 2 rijpe bananen
- 250 ml melk
- 3 eetl cacaopoeder
- 10 dadels
- 150 gr volkoren meel
- 50 gr bloem
- 50 gr amandelmeel
- 1 tl bakpoeder
- 1 tl baking soda
- 1 tl citroensap
Bereiding:
- Verwarm de oven op 180 graden (normaal zet ik dit later in een recept, maar dit recept is zo snel te maken)
- Mix de linzen, banaan, cacaopoeder, melk en dadels in de blender
- Meng de beide meelsoorten met de bloem en voeg de bakpoeder toe
- Voeg het mengsel uit de blender aan het meel mengsel toe en roer goed door
- Voeg de baking soda en citroensap toe en roer goed door
- Doe het beslag in de cupcake vormpjes. Je kan ze vrij vol doen wat ze rijzen bijna niet
- Zet de cupcakes ongeveer 25 minuten in de oven
EET SMAKELIJK!!!!
Maak jouw eigen website met JouwWeb