Appelstrudel


Een appelstrudel stond al heel lang op mijn wensenlijstje om te maken, alleen was het er nog nooit van gekomen. Misschien omdat ik dacht dat het heel moeilijk zou zijn en ik me er daarom niet aan durfde te wagen?

Mijn broer heeft een appelboom in zijn tuin met heel veel rijpe appels. Of wij misschien een tas met appels wilde hebben? Graag!!! 

We begonnen met het zelf maken van appelmoes en appelflappen. Die lukte beide heel goed! En toen zat ik op de site van ChicksLoveFood; echt een aanrader om te volgen, gemakkelijke duidelijke en heerlijke recepten. En daar kwam ik deze appelstrudel tegen. Nou eigenlijk maakte zij er een appel-peer-strudel van, maar aangezien wij zoveel appels hebben, koos ik ervoor om alleen appels toe te voegen.

En de combinatie van appel, rozijnen, suiker en kaneel valt hier sowieso heel goed in de smaak. Ik krijg dan echt het gevoel van herfst; een prachtig seizoen om heerlijk in de regen buiten te wandelen en lang in de keuken te staan.

De tijd vliegt, al zo lang hier niets gepost, de zomer lijkt voorbij te zijn gevlogen en er is een hoop gebeurt hier in huis!

 

Het grootste nieuws wat ik jullie kan melden is dat Julian grote broer gaat worden! Hij kan niet wachten tot het zover is!!! Toch zal hij nog even geduld moeten hebben, want ik ben in februari 2021 uitgerekend.

Wie weet staan we straks wel met z'n drieën in de keuken?? Of komen er baby-proof recepten op de site. We zullen het gaan meemaken. In ieder geval zal ik proberen om vaker nieuwe gerechten te posten. Want ondanks dat ik de afgelopen tijd weinig gepost heb, hebben Julian en ik wel heel veel in de keuken gestaan en nieuwe gerechten gemaakt. 

Voor nu eerst het recept van de overheerlijke appelstrudel die hier komende herfst zeker vaker op tafel gaat komen!!

 

Nodig:
- 1 rol vers bladerdeeg
- 290 gram appels
- 1 halve citroen
- 1 zakje vanillesuiker
- 2 theelepels kaneel
- 120 gr kristalsuiker
- 100 gr rozijnen
- 1 eetl bloem
- 1 ei
- poedersuiker

Bereiding:
- Rol het bladerdeeg uit op de bakplaat
- Schil de appels en snijdt ze in kleine stukjes
- Doe de stukjes appel in een kom, voeg het sap en rasp van de citroen toe
- Voeg vervolgens de vanillesuiker, kaneel, kristalsuiker, rozijnen en bloem toe en roer goed door elkaar heen
- Zet de oven aan op 200 graden
- Verspreidt de vulling over het midden van de lengte van het bladerdeeg 
- Vouw dicht, dit gaat het gemakkelijkste door eerst de korte kant naar binnen te vouwen en dan de lange kant dicht te vouwen
- Klop het ei los en bestrijk de strudel ermee
- Zet de strudel 25 minuten in de oven. Ik heb na 15 minuten aluminiumfolie over de bovenkant gelegd, zodat deze niet te donker zou worden
- Haal hem uit de oven en bestrooi met een beetje poedersuiker

EET SMAKELIJK!!!!!!