Kwarkbollen met appel en kaneel

Het gaat goed met mij! Ik geniet zo ontzettend om mijn ritme weer terug te krijgen en om weer 'mee te draaien in de maatschappij'. De afgelopen maanden had ik nodig om te komen waar ik nu ben. Maar het voelt heel fijn om weer dingen mee te maken, om te werken, om te genieten van mijn kinderen en om te voelen dat ik leef. Om elke dag weer iets meer energie te hebben, om de vooruitgang te zien die ik elke dag maak. Om me bewust te zijn van de mooie dingen op de dag. Om dankbaar te zijn waar ik nu ben!

En om weer vaker in de keuken te staan! 

Ik was pas aan het scrollen en kwam een suikerchallenge tegen. Dit komt vanuit het diabetesfonds om ons bewuster te maken van hoeveel toegevoegde suiker we eigenlijk per dag eten. De afgelopen maanden was ik vooral bezig met mijn herstel en niet zozeer met gezonde voeding. Sporten deed ik af en toe, maar ik had mijn energie eerst nog nodig om beter te worden. Het sporten heb ik nog niet opgepakt, maar dat wil ik wel weer gaan doen. Ik ben niet te zwaar, maar er zijn de afgelopen maanden toch wat kilo's bijgekomen. 
Ik volg nu lazyfitgirl op instagram om gezondere keuzes te maken. Geen dieet, maar eetswitches en etiketten lezen wat er in producten zit. En deze suikerchallenge leek me daarop een mooie toevoeging. 

Onze kinderen krijgen gezonde voeding, maar ook zeker regelmatig een koekje of een snoepje. Julian is eerder te dun dan te dik, maar dat heeft vooral met zijn lichaamsbouw te maken en zo is hij altijd al geweest. Ivano is wat grover gebouwd en bij hem letten we wat meer op zijn voeding. Maar omdat hij ook nog in de groei zit, is het absoluut niet zo extreem als je nu misschien denkt. 
Wat ik vooral interessant vindt aan de suikerchallenge is bewustwording. Ik ontneem mijn kinderen geen suiker, maar vind het belangrijk om ze te leren dat er lekkere alternatieven bestaan waar geen of weinig suiker in zit. 
Julian kijkt nu zelf op de verpakkingen hoeveel suiker er in producten zit en is soms net zo verbaasd als ik! En vanmiddag vroeg hij zelf om noten en zit daar net zo van te genieten als een koekje.

Om de kinderen te stimuleren dat iets lekkers ook heel goed zonder toegevoegde suikers kan zijn, hebben we de kwarkbollen met appel en kaneel gemaakt. Deze kreeg ik per mail van het diabetesfonds die mij tips en recepten heeft toegestuurd. 
En dan zit ik op mijn website te kijken en kom ik erachter dat ik vorige keer nog een recept heb geplaatst van gezonde koekjes (zonder suiker), Dat er ook hele lekkere pruimenmuffins te vinden zijn (waarbij je de suiker prima kunt weg laten) en bietenbrownies zonder suiker!
En daar komen nu deze kwarkbollen bij! Ze zijn erg lekker en de kinderen smullen ervan. Er staan er iets minder op de foto, want ik was vergeten een foto te maken en er zijn er al een aantal op. Ze zijn lekker als ontbijt of als tussendoortje!

Ik zeg niet, op naar een leven zonder suiker, maar op naar een leven met bewustwording van producten!

 

Nodig:
- 250 gram havermout
- 1 appel
- 1 vanillestokje
- 250 gr kwark
- 1 eetlepel olie
- 4 theelepels kaneel
Bereiding;
- Maal de havermout tot meel met behulp van de staafmixer
- Was de appel, verwijder het klokhuis en snij in kleine stukjes
- Halveer het vanillestokje en haal het merg eruit
- Meng het ei, de bakpoeder, havermoutmeel met de kwark, olie, vanille en kaneel tot een dik beslag
- Roer de appelblokjes erdoor
- Bekleed een bakplaat met bakpapier
- Maak bollen van het beslag met behulp van een ijsschep. 
- Je kan de bollen ook maken met je handen, maak ze dan iets vochtig, anders blijft het mengsel aan je vingers plakken
- Ik had 12 bollen op 1 bakplaat. In de oven worden ze een klein beetje hoger maar niet veel breder
- Bak de bollen in zo'n 20 minuten op 180 graden

EET SMAKELIJK!!!!!