Kipshoarma

We gaan nog even door met de zomerse gerechten. Heerlijk om 's morgens op te staan en niet na te hoeven denken of je een lange of korte broek aan moet. Korte broek met slippers kan elke dag! Zo fijn!! 

Wij en de kinderen genieten hier heel erg van. Dat ze elke avond in bad moeten door het spelen met zand icm zonnebrandcréme, nemen we maar voor lief. Gelukkig vinden ze dat niet zo erg.

Met deze temperaturen hoor ik veel mensen om me heen die zich afvragen wat ze nu weer op tafel moeten zetten. Elke dag de bbq aanzetten is niet echt een optie. En je wil dat je kinderen ook nog een gezonde maaltijd krijgen. En als ze dan ook nog goed eten is dat mooi mee genomen. 
Zoals ik al eerder heb gezegd hebben onze kinderen een hele verschillende voorkeur voor eten. Waar je Julian ongeveer 's nachts wakker kan maken voor sla, is Ivano een echte carnivoor en eet hij alles wat maar met vlees te maken heeft. Ik kook ook regelmatig met vegetarisch vlees en ook dat ziet Ivano als vlees en gaat er dus goed in.

Het gerecht van deze week is eigenlijk een combinatie van beide kinderen. Kipshoarma met sla. Blijer kon ik onze kinderen niet maken. Ivano probeert af en toe een hapje sla. De ene keer slikt hij het door, de andere keer spuugt hij het direct uit. En het broodje van Julian puilde uit van de sla en bevatte een klein beetje vlees. En dat is goed. Ik vind het mooi om te zien hoe ze hun eigen keuzes maken en zich daardoor niet laten beïnvloeden. Op andere momenten is dat trouwens niet ideaal, maar daar een andere keer meer over.

Ook het verschil in helpen in de keuken tussen de kinderen is groot. Julian komt af en toe bij me kijken, herkent groente en proeft graag tussendoor. Hij mocht deze keer met het grote mes kip snijden. Dat was een nieuwe ervaring voor hem en vond hij ook best wel spannend. Maar ik stond er naast en hield het goed in de gaten. Want stiekem vond ik het ook wel spannend ;-) Hij hield de rauwe kip niet vast, dat vond hij te spannend. 
En daarbij vindt Julian het leuk om filmpjes en foto's van mij en Ivano te maken.
Ivano zit de hele tijd bij me op het aanrecht en vond het ook erg leuk om de sla te wassen. Sla uit de supermarkt hoeft natuurlijk niet gewassen te worden, maar onze sla komt van de zelfoogsttuin en moet daarom wel gewassen worden. Ook de peterselie, lente-ui en radijs komen uit de zelfoogsttuin.
Je kan de shoarmakruiden uit een zakje gebruiken, of je maakt ze volgens dit recept waar Ivano goed bij heeft geholpen.
Je kan zelf een sladressing maken van griekse yoghurt en sla-dressing, maar ik heb de tzatzikisaus van het recept van vorige week gebruikt.

Nodig:
- 6 pitabroodjes
- 500 gr kipfilet
- 25 gr shoarmakruiden
- olijfolie
- 2 lente-uitjes
- 1 komkommer
- 1/2 bosje radijs
- tzatzikisaus (of 6 eetlepels griekse yoghurt gemixt met 2 eetlepels sla-yoghurt-dressing)
- 1 kropje sla
- bosje peterselie

Bereiding:
- Snijdt de kipfilet in reepjes
- Doe de kipfilet met de shoarmakruiden en 3 eetlepels olijfolie in een bak. Roer goed door en laat 15 minuten rusten
- Verhit een wok zonder boter of olie en doe de kip hierin
- Snijdt de lente-ui klein 
- Schil de komkommer en snijdt in stukjes
- Snijdt de radijs in dunne plakjes
- Snijdt de sla in smalle reepjes
- Schep de kip regelmatig om en bak goed 
- Meng de sla, komkommer en lente ui samen in een kom
- Rooster de pitabroodjes in de broodrooster
- Leg de sla op een schaal, hier bovenop de tzatzikisaus en als laatste de kip. 
- Garneer met peterselie 

EET SMAKELIJK!!!!!!