





Pompoen pannenkoeken
Als je veel dezelfde groente mag oogsten, dan ga je op zoek naar variatie. Dat lukt me eigenlijk best wel goed. En dat is fijn. Want elke dag/week hetzelfde eten, daar wordt niemand hier blij van en ik al helemaal niet. Dat is juist 1 van de redenen dat ik lid ben geworden van de zelfoogsttuin, voor meer variatie op mijn bord. Als ik bijvoorbeeld snijbiet mag oogsten, dan maak ik daar de ene keer een snijbiettaart van en de andere keer wok ik de snijbiet in de pan en eten we het met rijst of mie.
Op dit moment mag ik heel veel pompoenen oogsten. Dat komt omdat de pompoenen alvast van het land gehaald zijn. Pompoenen houden namelijk niet van vorst. Ze liggen inmiddels in een grote kar op de zelfoogsttuin en we mogen er veel van mee nemen. Je kan ze dan in de schuur bewaren en daar blijven ze zeker nog wel een paar maanden goed (is mijn ervaring van vorig jaar)
Dus verblijd ik mijn collega's met pompoen en gaan we weer op zoek naar pompoen gerechten. Gelukkig is de pompoen heel veelzijdig, dus dat is fijn. De pompoensoep heeft hier al weer op tafel gestaan en binnenkort wil ik ook weer de pompoenpasta gaan maken.
Ik kreeg van een collega de tip om antiliaanse pompoenpannenkoeken te maken. Het recept zag er niet moeilijk uit, dat is fijn. Nu moet je wel weten dat ik eigenlijk nooit pannenkoeken bak, omdat ik daar niet zo goed in ben. Ik maak wel altijd het beslag, maar Sander bakt dan de pannenkoeken. 1 van de weinige keren dat hij in de keuken staat ;-)
Maar nu wilde ik de pannenkoeken dus zelf gaan maken. Ik zag al wel in het recept dat het eigenlijk pancakes zijn, dus wat dikker. Dus ik had goede hoop dat dit me zou lukken.
In het recept stond ook dat ze zoet zijn en dat ze daarom vaak gegeten worden als ontbijt of lunch. Maar ik ben eigenwijs, dus ik maakte een dubbele hoeveelheid en wij aten het als avondeten. En zoet, dan zijn ze zeker. Misschien dat ik volgende keer er iets minder suiker in doe.
Want die volgende keer komt er zeker!! Wat was dit super lekker! En ook de kinderen vragen wanneer we dit weer gaan eten!
Én ik kan dus wel pannenkoeken bakken! Juist omdat het beslag zo dik is, zijn ze super gemakkelijk om te draaien. Julian kwam ook nog even in de keuken naast me staan en kon er zo ook een paar omdraaien.
Dus een ideaal gerecht waar iedereen goed bij kan helpen! Het is niet nodig om ook nog beleg op de pannenkoeken te doen want ze zijn al super lekker van zichzelf! Wat fijn dat ik nog zoveel pompoenen in de schuur heb liggen!!
Nodig:
- 1.5 kg pompoen
- 4 eieren
- 3 tl kaneelpoeder
- 150 ml melk (zo nodig nog wat extra als het beslag te dik is)
- 400 gr bloem
- 2 tl bakpoeder
- 5 eetlepels suiker (dit zou dus best iets minder kunnen)
- 100 gr rozijnen (dit is een optie die wij een heerlijke toevoeging vonden)
Bereiding:
- Snij de pompoen in kleine stukken. Dit gaat het gemakkelijkste door de pompoen eerst in repen te snijden, dan te schillen en dan in stukken te snijden
- Kook de pompoen in water met een beetje zout tot hij zacht is
- Maak de pompoen fijn met de staafmixer
- Pak de mixer, en voeg de andere ingrediënten één voor één toe terwijl je blijft mixen.
- Het beslag lijkt qua dikte op dat van american pancakes en niet op dat van nederlandse pannenkoeken.
- Als het beslag echt te dik is, kan je nog wat melk toevoegen
- Verhit olie in de pan en bak hierin 3 pannenkoekjes tegelijk. Ik gebruikte de juslepel voor de hoeveelheid beslag
- Bak ze bruin aan beide kanten, dit duurt een paar minuten
- Houdt warm onder aluminiumfolie totdat het beslag op is
- Als je pannenkoeken over houdt, zijn ze de volgende dag ook nog heel lekker
EET SMAKELIJK!!
Maak jouw eigen website met JouwWeb