Knolselderijkoekjes

De knolselderij zal denk ik nooit de schoonheidsprijs winnen voor zijn uiterlijk. En daarom zullen veel mensen deze groente ook niet zo snel pakken. Het oog wil namelijk ook wet. Zo dacht ik vaak ook, een groente die er robuust uit ziet en niet heel uitnodigend om een gerecht mee te gaan maken. Inmiddels ben ik er achter gekomen dat die gedachte zo zonde is voor deze heerlijke groente.

Dat is het voordeel aan de zelfoogsttuin, dan kies ik groente die ik mag oogsten én niet groente die wellicht wat mooier is. 
Inmiddels weet ik dat knolselderij een hele lekkere groente is. Zacht en wat noterig van  smaak, een echte herfstgroente. Ook Ivano heeft al meerdere keren van knolselderij gesmuld, vaak in combinatie met aardappelen.  En deed ik in het begin nog alle groente voor Ivano met de staafmixer, inmiddels is hij 8 maanden oud en gebruik ik vaker de stamper omdat hij al wat grover kan eten.

De knolselderij is een groente die vrij gemakkelijk te oogsten is. De knol zit half in de grond; met een mes snijdt je onder de knol door de wortels heen. Vervolgens is de minst lastige optie voor verdere verwerking, om de knolselderij éérst in plakken te snijden en dan pas te schillen. De binnenkant is stevig en wit. 
Vanaf dan is het moment dat je de knolselderij verder kan verwerken in een stamppot of in deze heerlijke koekjes. Echt een heerlijk bijgerecht wat hier al regelmatig op tafel heeft gestaan. Wij hebben het voordeel dat onze kinderen goed groente eten. Maar als je daar helaas niet mee gezegend bent is dit denk ik een hele fijne manier om je kinderen groente te laten eten.

Nodig:

- 1 knolselderij
- 50 gr geraspte kaas
- 2 tenen knoflook
- 1 theelepel rozemarijn
- 3 eieren
- 200 gr bloem
- peper & zout
- zonnebloemolie om in te bakken

Bereiding:
- Nadat de knolselderij geschild is, ga je deze grof raspen. Ik heb een rasp op mijn keukenmachine, dat is echt zo fijn en een mooi werkje voor Julian
- Snijdt de knoflook heel fijn
- Pak een kom en breek hierin de eieren. Vervolgens kluts je de eieren en voeg je peper, zout, knoflook en rozemarijn toe
- Meng het ei-mengsel goed door en voeg kaas en bloem toe
- Voeg daarna de knolselderij toe en meng goed door zodat je een mooi mengsel krijgt om koekjes van te bakken. Zo nodig voeg je wat extra bloem toe
- Zet het mengsel 10 minuten in de koelkast zodat het iets steviger wordt
- Doe een flinke scheut zonnebloemolie in de pan. Gebruik een ruime eetlepel van het mengsel. Vorm met je handen een koekje.
- Keer regelmatig om, ongeveer totaal 4 minuten per kant, tot ze goudbruin en licht krokant zijn, dan zijn ze klaar
- Bewaar op een schaal onder aluminiumfolie zodat ze warm blijven

EET SMAKELIJK!!!!!!!!

 

 

 

 

 

 

Maak jouw eigen website met JouwWeb