




Pastasalade
De zomer is in volle gang!! We genieten allemaal van deze heerlijke zomerse temperaturen. Julian heeft inmiddels zomervakantie. Wij nog niet, dus hij gaat naar de vakantie bso en Ivano naar het kinderdagverblijf waar ze zich heel goed vermaken! En we vermaken ons op de andere dagen goed met water, zand en veel buiten spelen.
En hoe graag we in de keuken staan, ook met 30 graden worden wij niet altijd blij van in de keuken staan. Dus een gemakkelijke, maar toch voedzame en vooral heerlijke maaltijd is dan wel op zijn plaats. En vaak is dat sla of de pastasalade. Het ideale aan de pastasalade is dat je hem al eerder, bijvoorbeeld de avond van te voren of 's morgens in de koelte kan voorbereiden en dan 's avonds direct aan tafel kan. Hij wordt zelfs lekkerder, hoe langer je hem van te voren bereidt, omdat dan de smaken door elkaar heen mengen.
Daarnaast is het ook een ideaal gerecht wat je goed naar je eigen smaak kan bereiden, doe er vooral door wat je lekker vindt. Eigenlijk is alles wel geschikt. Wij vinden vooral de cervelaatworst en zongedroogde tomaten een goede toevoeging. Maar wil je hem vegetarisch maken, kan je prima de cervelaatworst weg laten en bijvoorbeeld nog wat feta-kaas toevoegen. Dan zou ik ook wat extra knoflook toevoegen voor meer smaak.
De smaken van de groente worden nog lekkerder bij zelf geoogste groente! Qua pasta kan je ook variëren in wat je lekker vindt. Wij hebben nu farvalle gebruikt, omdat Julian de vlindertjes zo leuk vindt Ik gebruik ook vaak fussili, de spiraalvormige pasta. Of de conchigli, -de schelpvormige pasta- is ook erg lekker omdat daar de ingrediënten ook echt in gaan zitten.
De rucola komt trouwens niet uit de zelfoogsttuin, maar uit mijn eigen tuin. Dat is een hele gemakkelijke sla om zelf te oogsten. Vaak heb je maar een paar handjes nodig en dan kan je dat zo vers uit de tuin knippen
Het recept wat wij meestal gebruiken is:
Nodig:
- half pak = 250 gram pasta
- 300 gr courgette
- 1 rode paprika
- 15 olijven
- 150 gram cervelaatworst
- 7 zongedroogde tomaten
- 5 cherry-tomaatjes
- 1 kleine ui
- 1 kleine aubergine
- 2 theelepels pesto
- 2 handjes rucola
- zout & peper
Bereiding:
- Zet een pan met water en een scheutje olijfolie op
- Als het water kookt, doe dan de pasta erin en kook deze zacht, zo'n 20 minuten
- Snijdt de courgette, paprika, aubergin e en ui in kleine stukjes
- Verwarm olie in de pan en bak de gesneden groente kort
- Doe de warme groente in een schaal
- Snijdt de olijven en zongedroogde tomaatjes in stukjes en de cervelaatworst in blokjes
- Voeg de koude ingrediënten bij de warme ingrediënten en meng door elkaar
- Voeg de pasta toe
- Voeg de pesto toe
- Breng op smaak met peper & zout en zo mogelijk nog andere kruiden die je lekker vindt
- Laat een poosje rusten
- Voeg vlak voordat je aan tafel gaat de gesneden rucola toe, zodat deze niet zacht wordt
EET SMAKELIJK!!!!!
Maak jouw eigen website met JouwWeb