Rode bessen ijs

Rode bessen; de een smult ervan, de ander vindt het veel te zuur. Ik vind ze best lekker, maar dan wel ergens door heen. Bijvoorbeeld door de yoghurt. Puur vind ik ze vaak te zuur.

Er zijn op de zelfoogsttuin vooral groente te oogsten en soms komt daar fruit bij. Vorig jaar konden we veel aardbeien oogsten, helaas is die oogst dit jaar wat minder. Wel zijn de bessenstruiken weer volop aanwezig. 
Vorig jaar, toen Ivano nog een kleine baby was en net begonnen was met fruit, probeerde ik hem rode bessen te geven. Hij vond er niet veel aan. Puur leek ook hij het niet weg te krijgen door de pitjes. Ik heb het zelfs nog gezeefd, maar ook dat was geen succes. Uiteindelijk door de banaan gemengd en dat was prima. Maar voor het werk wat ik er in gestoken had bleef het bij 1 keer.
Inmiddels is Ivano een stuk groter en mochten we weer besjes oogsten. Dus een nieuwe poging. En nu smulde  hij ervan. Gewoon puur, kennelijk houdt hij wel van de zure smaak. En het is ook nog eens goed voor de fijne motoriek, want het lukt hem al goed om de besjes zelf te pakken.

Ik speurde het internet af of ik nog een lekker recept kon vinden. En aangezien de zomer is begonnen werd dat ijs! Rode bessen ijs wel te verstaan.

Op zich is het niet veel werk. Het meeste werk zit hem in de besjes van het takje afhalen, maar met een vork gaat dat eigenlijk best gemakkelijk. En het heeft tijd nodig om te bevriezen. Zoals wel vaker was ik weer eens te laat begonnen, dus konden we de volgende dag proeven van het ijs. 
Julian, Ivano en ik waren erg enthousiast. Sander iets minder, maar door de slagroom erbij smulde hij er toch van.

Nodig:

- 250 gram rode bessen
- 100 gram kristalsuiker
- 200 ml slagroom
- 100 ml griekse yoghurt
- 1 theelepel vanille-extract
- verse munt voor garnering

Bereiding:
- Haal de bessen van de takjes af en spoel ze onder koud water schoon
- Doe de bessen in een pan en verwarm ze samen met de suiker en 1 eetlepel water
- Laat het mengsel een paar minuten pruttelen tot de suiker is gesmolten. Blijf goed roeren
- Laat het bessenmengsel afkoelen
- Mix het mengsel met de staafmixer fijn
- Doe het mengsel door een fijne zeef om de pitjes eruit te halen
- Klop de slagroom tot deze iets dikker is geworden
- Roer de yoghurt, vanille-extract en de bessenpuree door elkaar heen
- Zet het mengsel in de koelkast tot het goed is afgekoeld
- Roer het mengsel goed door en laat bevriezen in de vriezer
- Schep bollen ijs op het bord en maak af met wat opgeklopte slagroom en blaadjes munt

EET SMAKELIJK!!!!!!!

Maak jouw eigen website met JouwWeb