





Lange vingers
Deze koekjes hebben wij al een hele tijd geleden gemaakt, maar ik was er nog niet aan toe gekomen om ze op de site te zetten. Het zijn lange vingers, dezelfde als die je in de winkel koopt; maar....deze smaken veel lekkerder en hebben een 'iets' andere vorm.
Het leek me nu een mooi moment om deze koekjes op de site te zetten. De meeste van ons zijn namelijk thuis, in ieder geval de kinderen. Want er heerst corona...Gelukkig zijn we hier in huis nog niet ziek, op de kleine verkoudheid van Julian na, maar die snottebellen zien we wel vaker bij kinderen ;-)
Mijn werk, kinderdagverblijf, is open, maar ik ben op het moment nog niet nodig om te komen werken. Sander is wel gewoon aan het werk als audicien, uiteraard met wat RIVM-aanpassingen.
En dus genieten Julian en ik van onze tijd samen. En uiteraard staan we ook veel samen in de keuken. Julian zit in groep 1, dus heeft nog niet veel huiswerk gekregen, meer wat tips van school om te doen wat betreft reken- en taalontwikkeling. En bij de rekenontwikkeling stond als tip "Samen bakken! Bak samen met uw kind iets lekkers in de keuken. Meten, wegen, het recept volgen; heel veel leermomenten." Kijk dat laten we ons geen 2 keer zeggen, wij zijn in de keuken gewoon heel educatief bezig! Het mooiste bij dit recept vind ik als we samen naar het eiwit kijken, eerst is het een klein beetje en dun en de keukenmachine zorgt ervoor dat het heel veel en stevig wordt! Elke keer weer die verbaasde blik van Julian hierover blijf ik geweldig vinden!
Deze lange vingers hebben we dus al even geleden gemaakt en ik ben nog wel van plan om ze nog een keer te maken, om te proberen ze nog mooier te maken, want aan de smaak hoeft niets verandert te worden.
Je ziet in de winkels dat er nu ten tijde van Corona veel gehamsterd wordt; ik heb er niet zo heel erg last van. Behalve dat me opvalt dat steeds de bloem en melk is uitverkocht....zouden meerdere mensen de keuken ingedoken zijn om iets lekkers te maken? Voordeel van dit recept is dat je maar 50 gram bloem nodig hebt en dat heb je wellicht nog wel in huis.
Nodig:
- 4 eidooiers
- 100 gr fijne suiker
- 4 eiwitten
- snuf zout
- 50 gr bloem
- 50 gr aardappelzetmeel
- extra fijne suiker om te bestuiven
Bereiding:
- Klop de eidooiers met de helft van de suiker los (ik gebruik hiervoor de handmixer, zodat de keukenmachine vetvrij is voor het eiwit)
- Doe de eiwitten en het zout in een andere kom en klop deze op met een mixer/keukenmachine
- Voeg geleidelijk de andere helft van de suiker aan de eiwitten toe en blijf mixen tot het eiwit stijf is en de suiker is opgelost
- Spatel vervolgens de eidooiers door het opgeklopte eiwit
- Zeef de bloem en het aardappelzetmeel in gedeelte boven de luchtige massa en spatel het voorzichtig door elkaar
- Doe het mengsel in een spuitzak met een glad spuitmondje
- Spuit vingers van ongeveer 8 cm op een met bakpapier beklede bakplaat. Houdt voldoende ruimte, want de vingers rijzen nog
- Bestrooi de vingers met de fijne suiker
- Bak de vingers in een voorverwarmde oven - 180 graden - in ongeveer 18 minuten tot ze goudbruin zijn
- Laat ze afkoelen op een rooster
EET SMAKELIJK!!!!!
Maak jouw eigen website met JouwWeb