Venkel van het land

Deze week waren Julian en ik bij de open dag van de zelfoogsttuin de Nieuwe Akker. Wat een geweldige belevenis was dat! Op nog geen 10 minuten fietsen zit een biologische zelfoogsttuin waar je je eigen groente vandaan kan halen! Wij vinden het zo belangrijk dat Julian weet waar groente vandaan komt en daar is dit het perfecte voorbeeld van! Je kan hier een abonnement afsluiten, zodat je wekelijks je groente hier zelf kan oogsten. Ik heb dat nu nog niet gedaan, want ik weet niet of ik straks in de herfst of winter met alle regen er nog zo blij van wordt om mijn eigen groente uit de aarde te trekken. Maar ik heb nu al wel besloten dat ik vanaf voorjaar 2020 een abonnement ga afsluiten en hier wekelijks te vinden ben. Dat laat ik hier op de site dan zeker weten. 
Op de open dag hebben we wel een tas groente gekocht en dus de tas zelf gevuld door groente uit de tuin te oogsten. Je krijgt een lijst mee wat je mag oogsten. En daar stond venkel  bij. Venkel eet ik eigenlijk nooit, want ik houd niet van anijs. En dus heeft Julian het ook nog nooit gegeten. 
Maar....ik heb een nieuwe keuken, wil meer variatie op tafel en wil dus ook nieuwe gerechten gaan eten. Want venkel heb ik al jaren niet gegeten en mijn intentie is dat ik het misschien nu wel weer lekker vindt.

En ik ben blij dat ik het gemaakt heb! Want het was erg lekker; de anijssmaak was niet zo overheersend, maar juist een lekkere toevoeging.  Ook Julian en Sander vonden het lekker en hebben zelfs goed gegeten van de rode biet, terwijl ze die normaal niet zo lekker vinden. Ik denk dus dat het aan de bereidingswijze ligt of je iets lekker vindt of niet.

 

Nodig:
- 1 kg vastkokende aardappel
- 1 venkelknol
- 500 gr rauwe rode bieten
- 3 eetl. olie
- 700 gr kipdijfilet
- 4 tenen knoflook

Bereiding:
- Verwarm de oven voor op 200 graden (ik heb hetelucht gebruikt)
- Schil en was de aardappelen en snijdt ze in partjes. Schil de biet en snijdt ze in partjes. Besprenkel de aardappel en biet met olie en leg ze dan op een met bakpapier beklede bakplaat
- Was de venkel, snijdt de onderkant eraf en verwijder de harde kern. Snijdt vervolgens in dunnen partjes. 
  Bestrooi de kip met peper en zout
- Leg op de 2e met bakpapier beklede bakplaat de venkel, de kip en de ongepelde knoflook en besprenkel met olie
- Zet de bakplaten onder elkaar en bak zo'n 30 minuten in de oven. Schep na 15 minuten de inhoud van beide bakplaten om en wissel ze van plek

EET SMAKELIJK!!!!!