




Knolselderij shoarma
Allereerst een heel gelukkig 2024!!
Hopelijk hebben jullie een leuke oud&nieuw gehad en zijn jullie het nieuwe jaar goed begonnen!
Hier was het een gezellige oud&nieuw. Oudjaarsdag heb ik samen met de kinderen oliebollen en appelbeignets gebakken. Ivano hielp met het beslag en Julian is inmiddels groot genoeg dat hij het beslag in de hete olie mag doen. Ik heb nog wel een pak van koopmans gebruikt. Ik heb ze 1 jaar zelf gemaakt, maar vond toen nog dat Koopmans dat beter kon. Wellicht ga ik dat in de toekomst nog een keer proberen.
Na het avondeten hebben we vuurwerk afgestoken en zijn de kinderen naar bed gegaan. En ook ik heb even een uurtje op bed gelegen. Ik was niet heel moe, maar weet op dat moment dat het verstandig is om even een uurtje te rusten zodat ik later weer een leuker persoon ben. Ik kan hier steeds beter aan toe geven.
Ivano heeft door al het vuurwerk heen geslapen. En Julian hebben we rond 23.15 uur wakker gemaakt. Dat viel nog niet mee, maar uiteindelijk is het gelukt en hebben we een hele gezellige nacht gehad. Dat we om 2.30 uur gingen slapen en Ivano al om 6 uur weer wakker was, nemen we dan maar voor lief.
En dan is het 2024! Een jaar wat voor mijn gevoel alleen maar beter kan worden vergeleken met de laatste maand van 2023. Het zal met kleine stapjes gaan, maar langzaamaan kom ik er wel. Ik leer om te genieten van kleine dingen en om het los te laten als het een keer niet lukt. Het heeft geen nut om me druk te maken als ik plannen in mijn hoofd heb, maar deze door energie gebrek niet kan uitvoeren. Kijken naar wat wel lukt is veel belangrijker. Zoals deze website bijhouden bijvoorbeeld; ik geniet ervan en krijg mooie reacties, wat veel energie geeft.
De druk die ik me eerder oplegde om perse elke week een gerecht moeten maken heb ik los gelaten. De druk die ik mezelf steeds opleg is mede de oorzaak van de burn-out en die druk wil ik niet meer. Ik doe dingen omdat ik er blij van wordt of omdat ze me energie geven. En ja, soms moeten dingen gewoon gebeuren die ik minder leuk vindt, zoals huishouden, maar dat verdeel ik in kleine stapjes waardoor de druk minder groot wordt. Ik krijg meestal energie van in de keuken staan, maar ook dit is niet elke dag zo. Zo heb ik van de week een keer een maaltijd op tafel gezet waar ik niet helemaal achter stond; aardappelpuree uit een pakje, potje groente en een worstje. Maar zoals Sander al zei, je hebt gezorgd voor een maaltijd en daar ben ik blij mee. Hij neemt deze periode het koken ook af en toe van me over. En wonderbaarlijk genoeg at Ivano heel goed van de groente uit het potje....kleine draak...
Zoals ik al zei kan het per dag verschillen hoe ik me voel. Want kookte ik dus de ene dag alles kant & klaar, de andere dag had ik veel energie om samen met Ivano in de keuken te staan en deze knolselderij shoarma te maken.
Het voordeel aan dit gerecht is dat je het in delen goed kan voorbereiden. Eerst de knolselderij wassen en schillen. Ivano vond het erg leuk om samen de knolselderij te raspen en om te helpen met het sausje te maken.
We hebben allemaal erg goed gegeten, zelfs Ivano die de laatste tijd veel groente weigert vroeg zelf om nog meer! En Julian heeft bij zijn 2e broodje alleen de sla erop gedaan. Toen ik hem vertelde dat er ook witte kool door de sla zat, was hij verbaasd. We hadden nog sla en saus over die we de volgende dag door elkaar hebben gegeten.
Nodig:
- 1 knolselderij (die van mij was gewassen en in stukjes 580 gram)
- pitabroodjes (wij hebben van de kleine variant er 9 gebruikt)
- 2 eetl shoarmakruiden (kant en klaar of zelfgemaakt)
- 3 eetl olijfolie
- 1/2 krop ijsbergsla
- 1/4 krop witte kool
- 1 ui
- 2 tl gedroogde peterselie
- 2 eetl. mayonaise
- 4 eetl. griekse yoghurt
- 2 tenen knoflook
- Optioneel, komkommer en tomaat
Bereiding:
- Was en schil de knolselderij en rasp met de keukenmachine
- Snijdt de ijsbergsla en witte kool in smalle reepjes
- Doe de knolselderij, shoarmakruiden en 2 eetlepels olijfolie in een kom
en roer goed door
- Meng in een andere kom de ijsbergsla, witte kool, ui en peterselie door elkaar. Vlak voor het serveren voeg je nog wat olijfolie toe
- Roer in een andere kom de mayonaise, griekse yoghurt, 1 tl peterselie en fijngehakte knoflook door elkaar
- Verwarm een koekenpan met olijfolie en bak de knolselderij goudbruin en gaar. Het past niet allemaal in 1 pan, dus ik heb 2 pannen tegelijk gebruikt. Breng zo nodig op snmaak met peper & zout
- Verwarm de pitabroodjes in een broodrooster
- Snijdt de broodjes open, vul met knolselderij shoarma, sla en saus en serveer direct
EET SMAKELIJK!!!!!!
Maak jouw eigen website met JouwWeb