




Vissticks
Zoals jullie misschien wel weten ben ik niet zo'n grote visliefhebber. De enige vis die ik eigenlijk eet zijn kibbeling van de viskraam of vissticks van de Iglo. En als je met een gemiddelde visliefhebber spreekt, krijg je dan al snel te horen dat dát geen echte vis is.
Ik probeer wel steeds nieuwe smaken uit en zo ook bij vis. Ik merk dat ik steeds beter tegen de geur van vis kan. Vroeger at ik niet eens kibbeling en ontweek ik de viskraam. Maar tegenwoordig kan ik al een viswinkel in lopen. En zo gebeurt het dus ook dat ik visrecepten niet direct links laat liggen.
In het boodschappen magazine kwam ik een recept tegen van wraps met vissticks. Meestal aten wij vissticks met spinazie of wortelen, maar ik was toch wel heel benieuwd naar deze combinatie. Ik besloot dan wel om het recept iets uit te breiden en de vissticks zelf te maken.
Op de site van Uit Paulines Keuken kwam ik een recept tegen wat niet zo moeilijk leek.
Dus gingen Ivano en ik samen naar de viswinkel. Ivano was hier nog niet zo vaak geweest en keek zijn ogen uit. En vroeg bij alles "wat is dat?" Ik kocht de kabeljauw en liet de graten er in de winkel al voor mij uithalen. Dat is namelijk iets wat ik nog nooit gedaan heb. En nu zou ik het natuurlijk zelf kunnen leren, maar ik geloof zeker dat ze dit in de viswinkel een stuk beter kunnen!
Het is een gerecht wat gemakkelijk te maken is en waar Ivano heel goed bij kon helpen. Van het roeren in het eiwit tot het maken van de vissticks. Ivano deed een stukje vis in de bloem en daarna in het ei. Ik haalde het dan uit het ei en deed het door de panko. Ik koos hier bewust voor, omdat Ivano tussendoor zijn vingers nog wel eens in de mond stopt. En dat leek me met rauw ei nou niet zo'n goed idee.
De limoen kende Ivano nog niet zo goed. Hij vroeg of hij het mocht proeven. En aangezien ik minder probeer nee te zeggen en hij in een enorme ontdek-fase zit liet ik het toe. Ik had verwacht om een heel zuur gezicht te zien, maar het tegendeel was waar. Hij vond de limoen juist heel lekker en vond het jammer dat het ook door het gerecht moest. Het liefste had hij de limoen helemaal zelf opgegeten ;-)
Dit is wel een gerecht wat hier vaker op tafel gaat komen. Nu is wraps hier sowieso al een favoriet in huis. En als je dat dan ook nog zelf mag beleggen aan tafel, heb je in ieder geval 2 hele blije kinderen aan tafel. Behalve de 2 kinderen zaten Sander en ik ook heel erg te smullen en ging alles op!
Nodig:
Voor de vissticks:
- 500 gr kabeljauw
- 80 gr bloem
- 80 gr panko (te koop bij de toko)
- 2 eiwitten
- 4 eetl griekse yoghurt
- 2 eetl mayonaise
- handje verse peterselie, klein gesneden
- kneepje limoensap
- peper&zout
Voor de gevulde wraps:
- 4 tomaten in blokjes
- 3 lente-uitjes in kleine stukjes
- rasp en sap van 1/2 limoen
- 8 tortillawraps
- 200 gr sla
- 1 komkommer
- 1.5 avocado
Bereiding:
- Snijdt de kabeljauw in (zo mogelijk) gelijkmatige stukken
- Breng de vis op smaak met peper&zout
- Pak 3 kommetjes
- In kommetje 1 doe je de bloem
- In kommetje 2 doe je de geklutste eiwitten
- In kommetje 3 doe je de panko
- Haal de kabeljauw eerst door kommetje 1, dan door kommetje 2 en dan door kommetje 3
- Leg daarna de kabeljauw op een met bakpapier beklede bakplaat
- Zet de oven aan op 180 graden
- Bak de vissticks is 15 a 20 minuten goudbruin
- Maak in de tussentijd het sausje voor de vis.
- Meng de griekse yoghurt, mayonaise, kneepje limoensap en peterselie door elkaar
- Voeg zo nodig peper&zout toe
- Nu ga je de inhoud van de wraps maken
- Schep de tomaten met de lente-ui en limoensap samen in een kom
- In een ander kommetje doe je de klein gesneden sla
- In een ander kommetje doe je de in plakjes gesneden komkommer
- In een ander kommetje doe je de in plakjes gesneden avocado
- Verwarm de wrap een paar minuten in een droge koekenpan
- Doe eerst wat saus op de wrap
- Beleg de wrap vervolgens met sla, komkommer, avocado, tomatensalsa en eindig met vissticks
EET SMAKELIJK!!!!!

Maak jouw eigen website met JouwWeb