Broccoli koekjes

Broccoli; volgens mij is dit de groente waar de meeste meningsverschillen over bestaan. De één smult ervan, de ander krijgt het niet weg. Ik ben wel benieuwd bij welk team jij hoort.

Ikzelf ben team Broccoli, als klein meisje was dit mijn favoriete groente. Toen aten we het op een gegeven moment zo vaak dat ik het nog wel lekker vond, maar het was geen grote favoriet meer. In mijn zwangerschap van Julian vond ik broccoli ineens niet meer lekker. Ik hoorde al vaker van mensen dat het stinkt en in mijn zwangerschap begreep ik die mensen ineens. Eenmaal bevallen vond ik het niet meer stinken. In de zwangerschap van Ivano had ik hier dan weer geen last van. 

Julian vindt eigenlijk vanaf dat hij groente eet broccoli niet zo lekker. Hij eet het wel, maar is niet super enthousiast. Zou dat de verklaring zijn dat ik het in zijn zwangerschap niet lekker vond??
En bij Ivano verschilt het per dag, maar dat is eigenlijk bij alle groente op dit moment. Dus dat is eigenlijk geen goede graadmeter.
Sander vindt het prima te eten, ondanks dat hij geen grote fan is. Hij wil er dan wel een zelfgemaakte kaassaus bij. 

Aangezien wij lid zijn van de zelfoogsttuin, eten wij wat er die week te oogsten is. Er is nu veel groente op de oogstlijst en ook broccoli. Nu kan ik er voor kiezen om dan geen broccoli te oogsten, maar dat zit niet zo in mijn aard. Ik probeer liever een gerecht te maken, waar ze hier thuis wel blij van worden. Dus speur ik in mijn kookboeken en kijk ik op het internet. Ik kwam een filmpje op Instagram tegen van Sophia. Een foodblogger die veel lekkere recepten heeft staan. In dit filmpje maakte ze een soort broccoli "koekjes" met kaas uit de oven. En aangezien kaas altijd een goed idee is, besloot ik het een kans te geven.

Julian vond het leuk om te helpen, met een glas de broccoli fijn maken, dat lekke hem wel wat. En Ivano kon goed helpen met de 'marinade' te maken en die op de gestampte broccoli te smeren. 

Het was een gemakkelijk gerecht om te maken en iedereen heeft er goed van gegeten. Dus dit gaat zeker vaker op tafel komen!

Nu zeggen we niet meer "ik hou niet zo van broccoli, het is alleen de bereidingswijze die ik soms niet zo lekker vindt"

Nodig: 
- 600 gr broccoli
- 150 gr parmezaanse kaas, geraspt
- paprikapoeder
- olijfolie
- zout & peper
- bakplaat met bakpapier

Bereiding:
- Kook de broccoli beetgaar
- Maak de "marinade" van olijfolie, paprikapoeder, peper & zout
- Laat de broccoli goed uitlekken
- Verwarm de oven voor op 170 graden hetelucht
- Doe een stronkje broccoli op de bakplaat en stamp fijn met de onderkant van een glas
- Breng de 'marinade' met een kwastje aan op de stronkjes broccoli
- Strooi wat kaas over de broccoli
- Zet de bakplaat met broccoli voor ongeveer 20 minuten in de oven

EET SMAKELIJK!!!!!