Meiraaap friet

Wat is het toch leuk om al langer lid te zijn van de zelfoogsttuin. Want hoewel ik nog steeds nieuwe groente ontdek, kom ik ook weer groente tegen die ik vorig jaar mocht oogsten. 
We mochten weer meiraap oogsten, ondanks dat het al juni is ;-) 
Een meiraap is een licht pittige groente, vergelijkbaar met radijs, maar dan een stuk groter en minder scherp van smaak. De meiraap heeft een mooie roze kleur, waar je helaas na de bereiding weinig meer van ziet. Vorig jaar ben ik erachter gekomen, dat als je meiraap kookt/stoomt, de pittige smaak dan verdwijnt en Ivano smulde van zijn baby-hapjes. 

Inmiddels is Ivano groot genoeg om met de pot mee te eten, dus mocht ik iets anders bedenken. Een salade is zeker een goede optie, met geraspte meiraap en noten. Maar dat zijn juist ingrediënten die Ivano niet zo goed eet. Dus ging ik verder op zoek.

Ik kwam uit op meiraap friet. En dat leek me wel wat. We hebben het inmiddels 2 keer gemaakt. Julian helpt me gelukkig nog regelmatig in de keuken, vooral kruiden ergens aan toevoegen vind hij erg leuk. Soms gaat dat iets te enthousiast. Dat was nu ook gebeurd met de cayennepeper. Wat resulteerde in 2 kinderen die géén meiraap friet wilde eten.

Ik besloot om te wachten met het recept hier te plaatsen, voordat ik het nog een keer gemaakt had maar dan zonder cayennepeper. En dat was een heel goed idee. Want nu zaten beide kinderen erg te smullen en vonden ze het jammer dat ik niet meer gemaakt had.

Ik denk dat dit gerecht ook heerlijk zal smaken bij de Vegetarische Burger.

Nodig:
- 6 meirapen
- 2 eetl olijfolie
- 2 tl oregano
- 1/2 tl cayennepeper (maar dat kan dus ook heel goed zonder)
- zout
- 2 avocado's
- 1 eetl mayonaise
- 1 eetl water
- 1/2  limoen

Bereiding:

- Meng in een grote kom de olie, oregano, cayennepeper, zout en zet dit even apart
- Was de meiraap en snijdt in reepjes, lijkend op frietjes
- Verwarm de oven op 200 graden (hetelucht)
- Doe de meiraap bij het oliemengsel en hussel goed door. Zo nodig kan je extra olie toevoegen
- Bekleed een bakplaat met bakpapier
- Verdeel de friet over de bakplaat en zet in de oven
- Haal na ongeveer 15 minuten de bakplaat eruit en draai de frietjes om
- Zet de friet nog 15 minuten in de oven tot ze mooi gekleurd zijn
- Maak ondertussen de avocadodip
- Ontpit de avocado en lepel het vruchtvlees eruit. Prak het vruchtvlees
- Doe het vruchtvlees in een kommetje en voeg de mayonaise, limoensap en het water erbij
- Roer goed totdat er een sausje ontstaat
- Serveer de meiraapfriet met de avocadodip

EET SMAKELIJK!!!!!