


Tzatzikisaus
Soms zijn er van die sauzen die je wel kent en zeker vaker hebt gegeten maar nog nooit zelf hebt gemaakt.
Dat is precies de beschrijving van tzatzikisaus. Ik kwam er zelfs achter dat ik de spelling vaak verkeerd doe, want ik schreef altijd tzazikisaus, dus zonder de t na de a.
Tzatzikisaus dus, een heerlijk frisse saus die bij ons meestal uit een flesje kwam. En die we zeker in Griekenland en Turkije vaak hebben gegeten. De saus waarvan je denkt dat deze super moeilijk te maken is.
Maar ik ben er dus achter gekomen dat dit helemaal niet het geval is!
Dus wil je een lekkere saus bij je broodje hamburger van de BBQ, door een salade of gewoon voor erbij, duik die keuken in! In de koelkast blijft deze saus zeker 5 dagen goed!
Nodig:
- 2 komkommers
- 3 teentjes knoflook
- 300 gr griekse yoghurt
- zout&peper
Bereiding:
- Rasp de komkommer en doe hem in het vergiet om uit te laten lekken
- Doe de yoghurt in een kom. Ik gebruik meestal biologische griekse yoghurt omdat deze dikker is
- Pers of snijdt de knoflook heel fijn en meng door de yoghurt
- Knijp met je handen het laatste vocht uit de komkommer en voeg toe aan de yoghurt
- Voeg naar smaak zout en peper toe
EET SMAKELIJK!!!
Maak jouw eigen website met JouwWeb