



Bosvruchten-Kokos-Carrés
Wat vind ik het toch heerlijk om in het weekend of op vrije dagen met Julian in de keuken te staan. Ik haal er echt zoveel ontspanning uit en kan echt uitkijken naar deze dagen. Vaak bedenk ik doordeweeks wat we in het weekend samen gaan maken.
En toen werd ik gisterochtend wakker met veel pijn aan mijn linkeroog...dat werd dus niet de keuken in, maar een bezoekje aan de huisartsenpost. Resultaat: een bacteriële infectie aan mijn oog. Gevolg: antibiotica en voorlopig geen lenzen in. Ik ben denk ik niet heel erg ijdel, maar Agnes met bril....ik hou er niet van. Echter voor een goed herstel heb ik geen keuze. En het herstel gaat goed. Gisteren had ik zoveel pijn, kon geen licht verdragen dus liep de hele dag met mijn zonnebril op. Gelukkig merkte ik al verbetering toen ik vandaag op stond.
Zou het dan toch nog lukken om dit weekend in de keuken te staan met mijn lieve schat? Julian vroeg er zelf al naar; ik had hem vrijdag namelijk gezegd dat we het weekend nog wat zouden bakken. Gisteren was hij echt ontzettend lief en zorgzaam voor me; hij snapte dat ik pijn had. Maar hij vroeg vandaag wel "gaat het beter met je oog?" gevolgd door "Kunnen we vandaag samen iets bakken?"
Kijk daarom hou ik hier zo van. Ik maak deze website om samen met Julian in de keuken te staan, maar ik wil hem niet verplichten om mij te helpen. De ene keer helpt hij wat vaker met een gerecht dan de andere keer. Maar ik merk vooral dat ook hij er heel erg blij van wordt om samen in de keuken te staan.
De foto van mij met bril, is gemaakt door Julian...de meeste foto's voor deze website maak ik of Sander. Julian wilde graag ook een foto van mij maken...ach dan maar met bril op de website....maar wel een foto met bril genietend in mijn mooie keuken!
Julian vond het vooral leuk om alles af te wegen. Hij kent de cijfers nu goed en leert nu ook de volgorde van cijfers kennen. En de begrippen vijftig/honderd leert hij langzaamaan ook hierdoor. Zijn we toch ook nog educatief bezig ;-)
Dit recept komt uit de Bakbijbel van Rutger van den Broek. In dat boek staan zoveel lekkere recepten, allemaal heel duidelijk beschreven. Echt een bijbel waar ik heel blij van wordt. Er stond nog bij het recept om de jam zelf te maken, maar voor vandaag heb ik gekozen om jam uit pot te gebruiken. Volgende keer ga ik zelf jam maken, en een volgende keer gaat er zeker weten komen! Wat een gemakkelijk gerecht om te maken en wat smaakt het super lekker!!!
Nodig:
Voor de bodem:
- 80 gr boter
- 50 gr witte basterdsuiker
- 100 gr bloem
- 1 1/2 tl bakpoeder
- 1/4 tl zout
- 1 eidooier
Voor de topping:
- 200 gr bosvruchtenjam
- 60 gr geraspte kokos
- 60 gr witte basterdsuiker
- 1 eiwit
Bereiding:
- Verwarm de oven voor op 175 graden
- Vet een vierkante bakvorm in van 20 cm doorsnede en bekleed deze met bakpapier.
- Doe alle ingrediënten voor de bodem bij elkaar en kneed dit tot een soepel deeg. Doe het deeg in de bakvorm en bak deze in ongeveer 15 minuten licht goudbruin
- Laat de bodem afkoelen
- Roer ondertussen de jam los en bestrijk de bodem ermee
- Meng met je handen de kokos met de basterdsuiker en het eiwit tot een kruimelig geheel en verdeel dit over de jam
- Zet de vorm nog zo'n 20 minuten in de oven
- Laat de koek afkoelen en haal uit de vorm. Snijdt daarna in 16 gelijke vierkantjes
EET SMAKELIJK!!!!
Maak jouw eigen website met JouwWeb