



Broccolirijst salade met komkommersalsa
Het is Lente!
En wat is er veel gebeurd hier de afgelopen maanden! Daarom al een tijdje niets op de website geplaatst, want we waren druk met andere dingen. In februari de verjaardagen van de kinderen, die maand lijkt elk jaar korter te worden. Julian is 10 jaar geworden en Ivano 4 jaar. Daarnaast hadden we een groot feest, omdat Sander en ik 25 jaar samen zijn!
Inmiddels is de rust weer wat terug gekeerd en is Ivano begonnnen op school! Hij vindt het erg leuk, doet goed mee, maar is ook nog wel behoorlijk moe na een schooldag. En dan heeft hij ook nog 2 dagen in de week bso, dus extra spelen, maar ook extra vermoeiend. De weekenden hebbben we vooral gebruikt om weinig te doen en bij te komen.
Inmiddels zitten we (én Ivano) aardig in het ritme en merken we dat hij weer wat energie overhoudt voor andere dingen. Voor bijvoorbeeld samen in de keuken staan.
Groente eten is nog steeds geen favoriete bezigheid van Ivano (uitgezonderd paprika, komkommer en tomaat) dus blijf ik op zoek gaan naar recepten waar ik ook andere groente in kan verwerken. Of ik zoek recepten met groente in een andere bereidingswijze zodat hij wel smult aan tafel. Zo hadden we pas een zelf gemaakte pizza en at hij wel de courgette en aubergine enthousiast op.
En deze week werd het dan de broccoli. Omdat deze zo mooi in de aanbieding was kon ik hem niet laten liggen. Maar gestoomde/gekookte broccoli vinden ze hier allemaal niet zo heel lekker. En Julian houdt al sinds zijn geboorte niet van broccoli.. Toch lukte het me om een recept met de broccoli te maken, waar we alle 4 aan tafel zaten te smullen. En dan ook nog eens een heel gemakkelijk recept!!
Ik heb al heel vaak broccolirijst in de supermarkt zien liggen en heb al heel vaak getwijfeld of ik het zou kopen. Waarom ik dat nooit gedaan heb? Goede vraag, ik denk dat de prijs me niet aan stond. Dus google geraadpleegd en nu ben ik er dus achter gekomen dat je heel gemakkelijk broccolirijst zelf kan maken! Ik ga het binnenkort ook nog een keer proberen met bloemkool!
Een grotere keukenmachine zou hiervoor handig zijn, maar op deze manier met mijn kleine hakmolen lukte het ook. Én Ivano kon er heel goed mee helpen!
Dit gerecht is zowel warm als koud heel lekker. We hadden wat over, wat Sander de volgende dag mee naar zijn werk heeft genomen. En ook toen zat hij weer heerlijk te smullen!
Dus voor de komende lentemaanden/zomermaanden is dit een perfect gerecht wat hier zeker vaker op tafel gaat komen!!
Nodig:
- 2 broccoli (ik had ongeveer 700 gram)
- 1 blok feta (150 gr)
- 2 komkommers
- 1 rode ui
- 1 courgette
- 1 rode paprika
- olijven
- 2 tl azijn (ik heb rode wijn azijn gebruikt)
- verse bieslook en peterselie
- peper, zout, knoflookpoeder en olijfolie
Bereiding:
- Doe de broccoli in de hakmolen en mix het tot rijst (je kan de stronk ook gebruiken)
- Snijdt de komkommer, rode ui, rode paprika en courgette in kleine blokjes.
- Verwarm wat olijfolie in de pan en bak de helft van de rode ui met de courgette en een deel van de paprika
- Voeg daarna de broccolirijst toe
- Breng op smaak met zout, peper en knoflookpoeder
- Haal de pan van de kookplaat en verkruimel 1/3e van de feta erdoor
- Snijdt de olijven en doe deze in een grote kom met de komkommer, ui, paprika, azijn en bieslook en peterselie
- Proef tussendoor
- Doe nu de broccolirijst door de komkommersalsa en verbrokkel de feta erdoor en erover heen
EET SMAKELIJK!!!!!!


Maak jouw eigen website met JouwWeb