Meat Loaf

Marvin Lee Aday, beter bekend als MeatLoaf is niet meer... Sander en ik waren een groot fan van deze geweldige artiest. En hoewel we zijn muziek de laatste tijd iets minder luisteren, kan ik nog steeds genieten van alle nummers.
Onze mooiste herinnering is een concert in 2008 in Gelsenkirchen, Duitsland. We waren jong, nog geen kinderen, dus boekten een hotel om er echt een weekendje weg van te maken. We grapten nog, 'zou toch wat zijn als MeatLoaf in hetzelfde hotel zit'.

Totdat we van onze kamer op de 5e verdieping de lift naar beneden namen en ineens oog in oog stonden met Patti Russo, je weet wel, die van Paradise by the dashboardlight. Zenuwachtig in ons beste engels vroegen we om een foto. Ze was heel aardig en uiteraard mochten we op de foto. 
Ze vertelde dat Meat ook nog boven was. Maar dat hij vaak niet met fans op de foto gaat.....

Toch hadden we hoop. Hij moest nog naar beneden komen, dus we besloten te wachten. Er waren geen andere fans, alleen supporters van Schalke04, dus we zagen het positief in. We stonden voor de lift en bij elke 'pling' ging onze hartslag omhoog ..Hoelang we daar gestaan hebben weet ik niet meer, in mijn hoofd een uur. Maar het kan ook zo 10 minuten geweest zijn... Maar ons wachten werd beloond en daar kwam Meat aan. We vroegen om een foto, zijn manager zei Nee. Meat keek rond, we waren de enige, en toen zei hij Ja! Zo blij een trots dat het ons gelukt was gingen we naar het concert. 
Een geweldig concert waar we vooraan stonden. En na het concert hebben we met de bandleden biertjes gedronken in de bar van het hotel. Het was een avond om nooit te vergeten. 

Het was een schok om te horen dat MeatLoaf is overleden, we wisten dat zijn gezondheid niet optimaal was, maar ergens hou je hoop om ooit weer naar een concert te gaan. En nu is die hoop weg...Gelukkig hebben we nog de cd's om deze geweldige muziek te luisteren.

Het was eigenlijk geen moeilijk besluit wat wij vanavond zouden eten..Meat Loaf ging het worden.
Het is gemakkelijk te maken, staat snel in de oven. De oventijd duurt wel lang, dus daar moet je rekening mee houden. Wellicht als ik de groente nog kleiner had gesneden dat het wel gelukt was om mooie plakken te snijden. De smaak was geweldig, diverse smaken komen samen waarbij de zoete smaak overheerst. En hoewel dat meestal niet bij gehakt is, is het in deze variant een heerlijke combinatie. Dit gerecht gaat hier zeker vaker op tafel komen.

 

Nodig: 
750  gramhalf-om-half gehakt
- 1 prei
- 2 stengels bleekselderij
- 1 wortel
- 1 eetlepel mosterd
- 2 eetlepels ketchup
- 1 eetlepel worcestersaus
- 2 eieren
- 2 beschuiten
- 1 eetlepel BBQsaus
- peper&zout

Bereiding:
- Verwarm de oven voor op 175 graden (hetelucht)
- Snijdt de prei, bleekselderij en wortel in kleine blokjes en bak deze 5 minuten in de pan zodat ze zacht worden
- Doe het gehakt in een grote kom
- Voeg de eieren, mosterd, worcestersaus, ketchup, peper&zout toe en meng goed door elkaar
- Voeg de gebakken groenten door en daarna het beschuit
- Vet een cakeblik in 
- Doe het gehakt in het cakeblik en druk goed aan
- Zet de cakevorm ongeveer 35 minuten in de oven
- Ondertussen meng je ketchup met bbqsaus.

- Haal de cakevorm uit een oven. Bij mij zat er veel vocht in, dat heb ik eruit gehaald. Verdeel de bbq-ketchup-saus over de cakevorm en zet weer terug in de oven
- Na een kwartiertje is het klaar
- Ik kon nu weer wat vocht afgieten
- Keer om en snijdt in plakken

EET SMAKELIJK!!!!!!!