




Bloemkoolnuggets
Het zoeken van mijn recepten begint meestal door te kijken wat ik in mijn koelkast heb liggen. Óf wat er in de aanbieding is op de markt of in de supermarkt. Vorige week had ik voor 1 euro een hele mooie grote bloemkool op de markt gekocht. Het werd nu toch wel eens tijd om deze op te eten. In bloemkool met aardappelen had ik niet zo'n zin. Dus zocht ik iets uit op het internet. Ik merk dat ik toch sneller voor het internet kies ipv die enorme stapel kookboeken die er in mijn kast staan, ik weet ook niet waarom...
Ik kwam weer op mijn favoriete site uit; www.uitpaulineskeuken.nl en vond daar bloemkoolnuggets. Ideaal om kinderen groente te laten eten, stond erbij geschreven. Nu eet Julian bijna alles, maar is bloemkool niet zijn grootste favoriet, dus ik was benieuwd. Ook Sander is normaal niet zo'n grote bloemkool liefhebber; hij eet het liefste bloemkool met satésaus. Klinkt raar, ik weet het. Maar...is wel echt super lekker, probeer maar een keertje uit.
In het recept zag ik ook weer panko staan, een paar weken geleden ben ik er bij de tofu-burger achter gekomen dat het japans broodkruim is. En ik had gelukkig nog wat over van vorige keer :-)
Dit is een heel fijn gerecht om samen met Julian te maken; hij vindt het heel leuk om de bloemkool te wassen. Met water spelen is altijd goed ;-) En ook de bloemkool fijn maken met de hakmolen vindt hij erg leuk. Het 'balletjes' vormen vond Julian iets minder leuk...iehh dan krijg ik vieze handen. Tsja lieverd, dat hoort erbij in de keuken. Toen hij zag dat mijn handen ook vies werden, vond hij het niet zo erg meer gelukkig.
Een aantal kruiden uit dit recept had ik niet, maar ik heb andere gebruikt. Een aantal weken geleden had de Plus zo'n leuke actie om kruidensjeffies te sparen. Een ideale actie voor Julian en mij. Inmiddels hebben we de kruidenpotjes in grotere potten gezet in de vensterbank en ze doen het echt heel goed!
Ik denk dat deze bloemkoolnuggets vaker op tafel komen, ze zijn erg gemakkelijk te maken en super lekker! We hebben alle 3 zitten smullen!
Nodig:
- 350 gram bloemkool
- 2 eieren
- 100 gr geraspte belegen kaas
- 2 handjes panko (ik heb iets meer gebruikt)
- 1 teen knoflook
- handje peterselie en bieslook
- peper&zout
Bereiding:
- Verwarm de oven voor op 200 graden (hetelucht)
- Snijdt de bloemkool in stukken en was deze. Laat ze goed uitlekken
- Maal de bloemkool fijn met de keukenmachine of hakmolen
- Hak de knoflook en kruiden fijn en voeg dit bij de bloemkool. Voeg ook wat peper&zout toe
- Voeg de geraspte kaas, de eieren en 2 handen panko toe. Het mengsel moet plakkerig aanvoelen. Is het toch te nat, voeg dan wat extra panko toe.
- Vorm met natte handen kleine koekjes van bloemkool. Leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat. Het voelt een beetje kruimelig aan, maar dit komt goed, geen zorgen ;-)
- Bak de bloemkoolnuggets zo'n 10 minuten. Draai ze voorzichtig om en bak ze nog 5 minuten.
EET SMAKELIJK!!!
Maak jouw eigen website met JouwWeb