Oosterse kruiden

In onze zoektocht naar minder uit pakjes en zakjes maken komen we deze week op de kruiden. Ik heb al eerder aangegeven dat in deze zoektocht je kruidenkastje enorm wordt uitgebreid. Ik had nooit kunnen bedenken dat ik naast de zout, peper en knoflookpoeder ook kurkuma, komijn en korianderzaad regelmatig zou gebruiken. En ook de verse gember en knoflook liggen standaard in mijn koelkast.

Af en toe haal ik toch een pakje uit de supermarkt en heb dan 's avonds de hele tijd dorst. Dit komt omdat er veel meer zout in die verpakkingen zit. Zout wat we eigenlijk helemaal niet in die grote hoeveelheden nodig hebben. 

Veel kruidenmixen zijn online te vinden en eigenlijk heel gemakkelijk om te maken. Dit recept is voor 1 keer nasi of bami eten, maar als je direct een driedubbele hoeveelheid (of meer) maakt en bewaard, dan scheelt je dat volgende keer tijd in de keuken. 
Want ook ik wil niet te lang in de keuken staan, maar wel een gezonde en smakelijke maaltijd op tafel zetten.

Ook deze keer was het vooral Ivano  die mij aan het helpen was. Het wordt toch maar eens tijd om een nieuwe profielfoto te maken waar beide kinderen op staan.
Ivano ontdekt de kruiden op zijn eigen manier. Als ik zeg, ruik er maar aan, dan houdt hij het wel bij zijn neus maar doet er vervolgens niets mee. Behalve heel erg lachen ;-)

Hij heeft nog wel het eind resultaat van deze  kruiden geproefd; hij was aan het roeren en stak de lepel in zijn mond vóórdat ik het door had. Het gezicht wat hij toen trok heb ik helaas geen foto van.

Ik noem het trouwens oosterse kruiden, omdat ik ze voor zowel de bami als de nasi heb gebruikt.

 

Nodig:
- 1 tl gemalen koriander
- 1 tl laos
- 1 tl kurkuma
- 0.5 tl komijn

Bereiding:

- Voeg alle kruiden bij elkaar en roer goed door

- Voeg de kruidenmix toe aan je nasi of bami

- Er zit bewust geen zout & peper door deze kruidenmix, dat kan je zelf nog toevoegen aan het gerecht

 

EET SMAKELIJK!!!!!!