


Lekkere snijbonen
Zoals je vorige week hebt kunnen lezen waren Julian en ik naar de zelfoogsttuin de Nieuwe Akker geweest. En aangezien ik al veel groente in huis had voordat we naar de open dag gingen, had ik nu nog tuinbonen over. Een groente die ik net als de venkel van vorige week nooit zelf zou kopen. Ik ben gek op sperziebonen, maar tuinbonen zijn niet aan mij besteed. Dat is het voordeel van een zelfoogsttuin; je eet groente die je niet zo snel zelf zou kiezen. En je eet groente van het seizoen. Een win-win situatie dus eigenlijk. Dat je dan uit je eigen comfort-zone moet stappen, dat is even wennen. Maar dat komt goed! Ik merk dat het me steeds beter af gaat. Ik leer Julian 'onbekende' groente te eten. Dus dan moet ik zelf ook groente eten die ik al ruim 10 jaar niet heb gegeten...
Ik vond op internet een recept waar ook nog eens vissaus in moest. Had ik al verteld dat ik geen visliefhebber ben? Verder dan visticks of tilapiafilet kwam hier niet op tafel. En dat is volgens de viskenners niet eens echte vis...
Hup, uit de comfortzone stappen en naar de winkel. Om dan ook op de markt nog even verse gember te halen; ook al een product waar ik niet warm van loop.
Oké een nieuw gerecht met 3 producten die ik niet zo snel zou kiezen...dat is wel heel erg uit de comfortzone stappen. Mijn credo is nu: een nieuwe keuken, dus ook nieuwe gerechten en nieuwe smaken uit proberen!
En ik ben zo blij dat ik uit mijn comfortzone ben gestapt! Dit was het lekkerste gerecht wat ik in tijden heb gegeten!! De bereiding is erg gemakkelijk; Julian kon me goed helpen met tuinbonen snijden! Dit gerecht komt hier zeker vaker op tafel!
Nodig:
- 300 gr filetlapjes
- 200 gr diepvrieserwten
- 500 gr snijbonen
- 3 lente-uitjes
- 1 cm gember
- 2 teentjes knoflook
- mie nestjes
- olie, peper en zout
Voor de zoetzure saus:
- 1 citroen
- 2 eetl. donkerbruine suiker
- 5 eetl. chilisaus
- 5 eetl. Thaise vissaus
- 4 eetl. sojasaus
- 4 eetl. sesamolie
Bereiding:
- Haal de puntjes van de snijbonen en snijdt ze in schuine stukken van ca 1 cm
- Snijdt het vlees in reepjes
- Rasp de gember
- Snijdt de lente-uitjes en de knoflook fijn
- Pers de citroen uit en meg met de ingrediënten van de zoetzure saus
- Kook de mie nestjes in zo'n 10 minuten in kokend water gaar. Ik gebruik meestal zo'n 2 netjes per persoon
Voeg na 5 minuten de snijbonen en doperwten er ook bij. Giet alles af in een vergiet
- Verhit olie in de wok en bak het vlees gaar. Haal het daarna uit de wok
- Bak in de wok de knoflook, de gember en de lente-uitjes een paar minuten. Voeg vervolgens de mie en groente en het vlees toe en laat het opwarmen
- Voeg de zoetzure saus toe en laat het nog even op de kookplaat staan
EET SMAKELIJK!!!!!
Maak jouw eigen website met JouwWeb