



Portobello uit de oven
Deze week waren wij in het bos. Het is nu herfst en het bos is prachtig! Wij waren om precies te zijn in Diepenveen, want daar was een paddenstoelenwandeling. Dit werd georganiseerd door ivn natuureducatie. Wij vinden de natuur een belangrijk onderdeel in de opvoeding van Julian. Zoveel mogelijk buiten spelen. Slecht weer bestaat niet; slechte kleding wel.
Het was lekker weer en een hele mooie paddenstoelenwandeling; perfect georganiseerd. Er waren super veel verschillende paddenstoelen te zien en overal stonden bordjes bij die wat vertelden over de paddenstoel. Heel interessant en leerzaam. Ik dacht altijd dat je paddenstoelen niet mag plukken, maar dat schijnt dus helemaal niet zo erg te zijn. Want het meeste van de paddenstoel bevindt zich onder de grond. Dus als je een paddenstoel voorzichtig plukt, groeit deze vanzelf weer verder. Het is een beetje als het plukken van een appel aan een boom. Je moet hierbij natuurlijk wel opletten of het geen giftige paddenstoelen zijn.
Na deze prachtige wandeling had ik zin in een culinaire paddenstoel, dat vond ik er wel echt bij passen. Dus na even zoeken op het internet kwam ik uit op de gevulde portobello. En als deze dan ook nog eens gevuld wordt met geitenkaas, zijn we sowieso al heel blij. Het is erg gemakkelijk te maken en we hebben heerlijk zitten smullen.
Nodig:
- 2 portobello's
- zachte geitenkaas
- 8 zongedroogde tomaatjes + de olie
- handjevol pistachenootjes
- peper&zout
Bereiding:
- Verwarm de oven voor op 200 graden
- Verwijder het steeltje uit de portobello en strooi wat peper&zout aan de binnenkant van de paddenstoel
- Bestrijk de portobello in zijn geheel met olie (die van de zongedroogde tomaatjes)
- Snijdt de zongedroogde tomaatjes in stukjes en verdeel ze over de paddenstoelen
- Verdeel de geitenkaas over de paddenstoelen en bak de portobello's in ruim 10 minuten gaar
- Garneer de portobello met wat pistachenootjes en wat verse kruiden
EET SMAKELIJK!!!!
Maak jouw eigen website met JouwWeb